VIĐEN JE DANAS U OSIJEKU Goran Tomić blizu potpisa za Osijek, stiže i novi sportski direktor

0
Foto; Screenshot

GORAN TOMIĆ uskoro će postati novi trener Osijeka. Kako piše Glas Slavonije, bivši trener Rijeke i Lokomotive trebao bi naslijediti Nenada Bjelicu, koji je otišao iz kluba u ponedjeljak, dan nakon pobjede protiv Hajduka u Gradskom vrtu. Goran Tomić je podsjetimo, bez posla cijelo ljeto.

Na kraju prošle sezone otišao je iz Rijeke, s kojom je na kraju sezone bio četvrti na ljestvici te se plasirao u finale Kupa. Navodno se predsjednik uprave Osijeka Ferenc Sakalj u utorak u Zagrebu našao s Tomićem te su dogovorili detalje suradnje. Angažman novog trenera klub bi trebao objaviti danas.

Traži se i sportski direktor

Osijek će morati pronaći i trajno rješenje za poziciju sportskog direktora, koju je također obnašao Nenad Bjelica. Zasad je će taj posao preuzeti Ivica Kulešević, koji je također nekad bio trener prve momčadi, no on nije dugoročno rješenje. Prva opcija trebao bi biti Alen Petrović.

“S obzirom na to da je klubu u ovom trenutku prioritet završiti stadion, a u takvim okolnostima dobro bi došao poneki jači transfer, dobro bi rješenje bio povratak Alena Petrovića na tu poziciju jer on je, u prve četiri godine nakon što su Mađari kupili NK Osijek, na ime transfera uprihodio 30-ak milijuna eura.

Klub i danas još uvijek dobiva razne bonuse od transfera koji su realizirani u to vrijeme, što nedvojbeno govori da je Petrović posao obavljao kvalitetno. U ovom trenutku NK Osijek teško da može naći bolje rješenje za tu poziciju”, piše Glas Slavonije.

Po našim informacijama Tomić je danas ujutro viđen u lokalu blizu stadiona Gradski vrt u Osijeku! Lokal nosi ime po bojama Osijekovog dresa!

Ivica R,