Kajtazi o krvavom obračunu u naselju Parag: “Upozorio sam Božinovića, da imam saznanja o velikoj količini oružja koja je stigla u naselja”, ali me nije slušao. Odgovorio mi je floskulom… A ovo je tek početak

0
foto: screenshot HRT

– Upozorio sam ministra Božinovića da bi se mogla dogoditi tragedija, ali nije me slušao. I evo, dogodila se. Bilo je samo pitanje trenutka. Izjavio je ovo za Jutarnji Veljko Kajtazi nakon ubojstva i nekoliko teških ranjavanja, koja su se dogodila kasno sinoć u romskom naselju Parag u Međimurju.

Saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina, koji i sam ima obiteljsku kuću u Paragu, kaže:

– Nakon sastanka u Vladi prije dva mjeseca, zatražio sam nekoliko minuta na samo s ministrom Božinovićem. Rekao sam mu da imam saznanja o velikoj količini oružja, koja je u zadnje vrijeme stigla u naselja, i tražio da policija izvrši pretres i oduzme nelegalno oružje jer će se sigurno dogoditi zlo. Odgovorio mi je floskulom, u stilu, da oni rade na tome. Na čemu? Ne znam. Činjenica je da je oružje ostalo, a posljedice vidimo danas. I mislim da je to samo početak – zloslutan je Veljko Kajtazi.

– Ne kažem da nisu trebali doći, ali baš me zanima bi li takvo ratno stanje bilo poduzeto da se ubojstvo nije dogodilo u romskom naselju. Daleko je ova država od jednakog tretiranja Roma i Hrvata. I to kulminira tragedijom – zaključio je Kajtazi, prenosi Jutarnji.