KAKAV LAPSUS / HDZ slučajno poslao ‘šalabahter’ presice: Umjesto aviona kupuju 12 ‘Rafaela’, a o Žalac: ‘Nemojte ako baš ne morate’

0
Foto: Screenshot/YouTube
U šalabahteru se spominje i bivša ministrica Žalac, ali je dodana napomena da je se ne spominje ako se baš ne mora

U utorak je press konferenciju imao međimurski HDZ koji vodi ministar Darko Horvat, no prije nje su novinarima umjesto poziva poslali pripremljene teze, odnosno što će sve reći na presici, kao neka vrsta ‘šalabahtera’. Ali, on je pun smiješnih pogrešaka.

U šalabahteru piše da Hrvatska kupuje “12 Rafaela”. To može biti ili popularni talijanski slatkiš s kokosom, može se odnositi i na umjetnička djela talijanskog slikara ili jednostavno ne znaju kako se zovu francuski borbeni avioni koje Hrvatska kupuje.

“Nabavka 12 Rafaela. Time Hrvatska zaokružuje Tuđmanovu doktrinu izrečenu nakon veličanstvene pobjede u VRO – Hrvatska više nikada neće biti objekt, nego uvaženi subjekt i respektabilni čimbenik na međunarodnoj sceni”, piše na šalabahteru koji prenosi regionalni.com.

Dotaknuli se i Milanovića

Odlučili su se osvrnuti i na pandemiju.

“Vlada je pokazala što je snaga države. Nema drugih aktera, nema te organizacije koja će nadomjestiti nezaobilaznu ulogu države u vrijeme ovakve situacije”, kaže međimurski HDZ.

Nisu zaobišli ni predsjednika Zorana Milanovića.

“Vlada Andreja Plenkovića gradi, stvara, bavi se ozbiljnim poslom NAJVAŽNIJI CILJ – izbjeći društveni raskol. Ne dopustiti socijalnu frakturu. Za razliku od Vlade imamo Predsjednika Republike koji to sve pokušava srušiti – lažima, manipuliranjem, uvredama. Ustavni siledžija koji neovlašteno oduzima legitimitet Vladi i Saboru, uz dosad neviđeno žrtvovanje admirala Hranja od strane Predsjednika Republike”, poručuju međimurski HDZ-ovci.

‘Žalac ne spominjite ako ne morate’

U šalabahteru se spominje i bivša ministrica Žalac, ali je dodana napomena da je se ne spominje ako se baš ne mora.

“KOMUNIKACIJSKE TEZE ZA ŽALAC (*samo ako bude pitanje). Za radnje koje poduzima USKOK, od izvida do podizanja optužnice, za njihovu dinamiku i konačan ishod nije nadležna ni odgovorna Vlada već isključivo tijela kaznenog progona. Na te radnje ne utječemo, ali podržavamo neovisan i učinkovit kazneni progon svih onih za koje postoji sumnja da su počinili kazneno djelo. (Suprotno porukama Milanovića, SDP-a i oporbe koji su otvoreno govorili da izvršna vlast treba znati za tajne izvide i nasrtali na neovisan rad institucija…)”, piše u HDZ-ovu šalabahteru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here