Monday, September 20, 2021
HomeTehnologijaKakav obrat! Haker koji je ukrao 600 milijuna dolara u kriptovalutama dobio...

Kakav obrat! Haker koji je ukrao 600 milijuna dolara u kriptovalutama dobio je nagradu i ponudu za posao

Nakon napada i krađe, haker je obećao sav ukradeni iznos vratiti, a kompanija u čijem je sustavu iskoristio propust ponudila mu je izdašnu novčanu nagradu i posao.

Mnoge tehnološke kompanije stručnjacima za sigurnost i (dobrim) hakerima plaćaju velike svote novaca za sigurnosne propuste koje pronađu u njihovim sustavima i obavijeste ih o njima. Tako se žele osigurati da te propuste poprave prije nego za njih saznaju, tj. otkriju ih hakeri koji bi im mogli provaliti u sustav, ukrasti podatke, špijunirati ih, zaključati im računala i slično. Također, nije rijetko da tvrtke zaposle i bivše hakere koji su s vremenom i kako su odrasli prešli na pravu stranu zakona i iskoriste njihovo znanje i iskustvo za povećanje sigurnosti.

Upravo tu taktiku sada želi primijeniti kompanija Poly Network o kojoj smo pisali tijekom prošlog tjedna nakon što je nepoznati haker iskoristio propust u njihovom sustavu i ukrao čak oko 600 milijuna dolara u kriptovalutama, što su mediji nazvali najvećom pljačkom u povijesti kriptovaluta. No nedugo nakon toga pojavile su se informacije kako je hakiranje i pljačka napravljena samo iz zabave i kako bi se ukazalo na sigurnosne propuste u sustavu te je dio po dio, ukradeni novac – vraćen.

Iz Poly Networka sada su najavili kako su hakeru koji je izveo napad i kojeg su nazvali Mr. White Hat ponudili nagradu od 500 tisuća dolara, ali i – posao! Sve do nedavno prijetio mu je višegodišnji zatvor, no umjesto toga sada mu se otvara pozicija Izvršnog savjetnika za sigurnost Poly Networka. Iz kompanije su najavili kako se nadaju da će im se pridružiti i “drugi stručnjaci poput Mr. White Hata”, kako bi im pomogli u poboljšanju sigurnosti njihova sustava, donosi Zimo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments