Saturday, September 18, 2021
HomeTehnologijaMessenger uvodi novu značajku za privatnost

Messenger uvodi novu značajku za privatnost

Najnovija verzija aplikacije za dopisivanje i dobila je mogućnost obavljanja audio i video poziva uz enkripciju s obje strane.

Oni koji prate nadogradnje za Messenger vjerojatno će ostati malo zbunjeni, s obzirom da je Messenger već navodno imao enkripciju na oba kraja, no valja uzeti u obzir da se ona primjenjivala isključivo na razgovore jedan na jedan.

Uvođenje sigurnijih razgovora, pišu iz Facebooka, potaknula je globalna pandemija i sukladan mu porast broja poziva – ‘više od 150 milijuna dnevno’.

Tim rečeno, enkripcija na oba kraja još nije obuhvatila cijeli Messenger – još ju trebaju uvesti u grupna dopisivanja i grupne video i zvučne pozive.

Ova nadogradnja trenutno je u stadiju testiranja te će postati dostupna malom dijelu korisnika tijekom idućih nekolko tjedana.

Kompanija je također najavila uvođenje nestajućih poruka, značajke koja automatski briše poruke nakon određenog roka te je donedavno bila dostupna samo na WhatsAppu.

Za kraj, Facebook testira enkripciju na obje strane za Instagram – test uključuje odrasle osobe iz izabranih država koje će dobiti mogućnost primanja i slanja enkriptiranih poruka i poziva u razgovorima s jednom osobom, prenosi tportal

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments