Ovoga vikenda očekuje nas iznimno hladno vrijeme. Preko naših područja proći će, za naše navike ekstremna, sibirska zima što će se itekako primijetiti. Nepovoljni vremenski uvjeti nastavit će se i sljedeći tjedan, pogotovo u prvih nekoliko dana. Sve službe su u stanju pripravnosti, a prema najavama nevrijeme će započeti već sutra.

Današnji dan započeli smo sa laganom kišom koja će se nastaviti sve do u predvečerje. Umjereni vjetar puhati će tokom cijeloga dana, a do kraja večeri i prema noći pojačati će na umjereno jaki vjetar. Jutarnja temperatura biti će oko 2°C, dok će tokom dana ona postepeno rasti sve do maksimalnih 7°C.

Sutra u subotu očekuje nas ljepše vrijeme. Mala je vjerojatnost kratkotrajnih slabijih oborina koje zahvaćaju pojedine dijelove područja. Tokom dana vjetar će dosta pojačati te će on prijeći iz umjerenog u jaki vjetar. Dnevne temperature biti će malo više, do maksimalnih 10°C.

Prema najavama u nedjelju počinje ono pravo nevrijeme. Temperature će naglo opasti. Već tokom noći one će biti ispod ništice, dok će maksimalne dnevne biti do 1°C. Vjetar će i dalje biti jak cijeloga dana, što će stvarati probleme prilikom boravka na otvorenome. Veseli to što je mala vjerojatnost kiše, no prema nekim najavama do kraja nedjelje možemo očekivati i snijeg.

U ponedjeljak tokom noći nastavit će se vrijeme vrlo slično nedjeljnom. Temperature će ići još ispod ništice do -5°C, pogotovo tokom jutra i noći kada bi mogle biti i do 10 stupnjeva niži. Vjetar koji će puhati cijeloga dana, oslabjeti će na umjereno jaki vjetar. I dalje se očekuju padaline snijega, vanjski osjećaj će biti iznimno hladno.

Kroz cijeli sljedeći tjedan očekuje nas slično ili još i hladnije vrijeme. Temperature će ići debelo ispod ništice. U utorak oko -7°C dok će u srijedu i četvrtak osjet biti kao da je -10°C. Snijeg bi trebao padati i u utorak, ali i u srijedu i četvrtak. Vjetar će oslabjeti sa umjereno jaki na jaki. Kroz tjedan stihijski će se pojavljivati i sunce, tzv. “zubato sunce”. Već u sljedeći petak i subotu, vrijeme će biti stabilnije.

Zbog iznimno niskih temperatura aktivirana je i Služba civilne zaštite. Ovdje pročitajte na što su upozorili iz Općine Dugopolje.