Općina Dugopolje u stanju pripravnosti za vremenske neprilike

0

Budući da nam se ubrzano bliže najavljene vremenske neprilike, sve stručne službe pripremaju se za zahtjevnih nekoliko dana koji su pred nama.

Iz Općine doznajemo kako je načelnik donio odluku o stavljanju snaga Civilne zaštite u stanje pripravnosti. U stanje pripravnosti stavljene su sljedeće službe:

  • Stožer civilne zaštite općine Dugopolje
  • DVD Dugopolje
  • Komunalna tvrtka “Podi Dugopolje d.o.o.”
  • Crveni križ – ogranak Dugopolje

– Posljednjih dana održali smo potrebne sastanke i konzultacije s dežurnim službama. U stanju pripravnosti je Stožer civilne zaštite, također i DVD Dugopolje, komunalna tvrtka Podi te Crveni križ Dugopolje. Svi smo na nogama i pratit ćemo situaciju na terenu te po potrebi provoditi sve mjere i aktivnosti kako bi zaštitili mještane od eventualnih ugroza – kazao je načelnik Perica Bosančić.

Službe Civilne zaštite u stanju pripravnosti bit će od 24. veljače 2018. (subota), pa sve do prestanka vremenskih neprilika.

Ovo je također prilika za podsjetiti sve mještane općine da zbog najavljenih vremenskih uvjeta budu iznimno oprezni, pogotovo krajem tekućeg i početkom sljedećeg tjedna. Prema meteorološkim najavama očekuje nas vrijeme sa ekstremno niskim temperaturama i velikom mogućnosti snijega. Zbog toga se svi mještani, pogotovo starije životne dobi, pozivaju da izbjegavaju boravak na otvorenome, a ukoliko je takav boravak nužan odjenite se slojevito i obavezno zaštitite glavu i ruke.

Kućanstvima se savjetuje da se osiguraju sa dovoljnim zalihama osnovnih namirnica za nekoliko dana, naročito hrane, vode, lijekova i drugih potrepština.

Mještanima se savjetuje i da zaštite vodovodne cijevi i šahte kako bi se izbjeglo eventualno pucanje istih. Također se preporučuje da se pridržavamo nedavnih uputa koje je za zaštitu uputila splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija (ViK).