Karolina: FINA je čudnovati kljunaš koji ne postoji ni u jednoj uređenoj državi, vladajućima služi za zlostavljanje građana

0
Foto; Snimka zaslona N1

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto na Facebooku je povodom dodjela državne nagrade agenciji FINA poručila kako je to bespotrebna agencija koja ničemu ne služi u Hrvatskoj. 

Grčki filozof Aristotel u svojoj etici nas uči da ljudsko biće mora nešto sebi predstaviti kao dobro, ukoliko to želi izabrati. Jučer je državna agencija FINA dodjeljivala nagrade pod nazivom „Zlatna bilanca“.

“FINA je čudnovati kljunaš koji ne postoji ni u jednoj uređenoj državi. FINA je nasljednik komunističke službe društvenog knjigovodstva, ili poznatiji kao SDK. U principu to je bila kontrola nad kontrolom preko koje je UDBA i tadašnja vlast kontrolirala sveukupni platni promet”, poručila je zastupnica. 

Tvrdi kako je FINA za Hrvatsku bespotrebna ustanova, ali za vladajuće, “korumpirane moćnike” ona je glavno sredstvo za zlostavljanje hrvatskih građana.

“Kad vas FINA blokira, vi ste u potpunosti bespomoćni. Uslugu FINE da blokira građane koristi ovršna mafija na temelju najnepravednijeg i protuustavnog Ovršnog zakona. Bolesno visoke troškove ovrhe koje plaćaju hrvatski građani ne postoje nigdje u Europskoj uniji. Za obične smrtnike postoji Ovršni zakon, a za vladajuće moćnike Zakon o predstečajnoj nagodbi. Ovršnim zakonom tjeraju se višečlane obitelji na cestu zbog neplaćene rate kredita, ili uslijed dužničkog ropstva u koje upadaju nakon što ih FINA blokira. Te su blokade vrlo često protuzakonite, protivne hrvatskim zakonima i uredbama Europske unije. Ali kad jednom dobijete blokadu obilježeni ste pred bankama, pred poslodavcem, pred svima, i plaćate lihvarske kamate zbog tih blokada. Za moćnike, pak, predstečajna nagodba znači da im se oproste porezni dugovi u milijunskim, deset-milijunskim ili sto-milijunskim iznosima – zbog tobožnje gospodarske stabilnosti”, kaže Vidović Krišto 

Obzirom da je Jutarnji list bio financijski pokrovitelj događaja, Krišto Vidović se osvrnula i na njih. 

“Vlasnici Jutarnjeg lista, obitelj Hanžeković, jedna je od glavnih profitera tog protucivilizacijskog Ovršnog zakona. Dovoljno se sjetiti da je pokojni Marijan Hanžeković branio pokojnog Milana Bandića, a Hanžekovićev odvjetnički ured je u ime Holdinga i grada Zagreba zarađivao na ovrhama protiv Zagrepčana. U civiliziranim državama to se zove zlouporaba i kriminal, a u nepravednoj HDZ/SDP Hrvatskoj njih se naziva uglednicima”, rekla je. 

Rekla je kako je ne bi iznenadilo da se Jutarnji list i Plenković u bliskoj budućnosti pojave na sastanku “lihvara, trgovaca oružja ili dilera” te im uruče priznanja za uspješno poduzetništvo.

“Povijest nas uči da kada elita izgubi osjećaj za stvarnost i otplovi u svoj paralelni svijet, da su stvarne promjene vrlo blizu. Doista, otvorenosti u nemoralu, ne-etičnosti i korupciji današnjih hrvatskih moćnika nema kraja. I zato nam je sveta dužnost izboriti se za vladavinu prava i jednakost pred zakonom, te smo obvezni ‘Hrvatsku, tu sputanu ropkinju i božicu’ izvesti na put slave i blagostanja”, poručila je za kraj. 

Anita M.