Kazne za kršenje pravila o dobrobiti životinja prilikom klanja do 15.000 kuna!

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Svinjokolja je naš običaj i svaka kuća ima svoj recept za najbolje kobase, krvavice, kulene, kulenove seke, čvarke. Da bi sve te delicije bile sigurne za upotrebu ne zaboravite da je obavezno testiranje na trihinelu. Uzmite stotinjak grama ošita i odnesite u najbližu veterinarsku organizaciju. Bolje spriječiti nego liječiti“, poručio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Kako je dodao, zaštitili smo našu tradiciju bez obzira na stroge EU propise i neki su već napravili sve pripreme i planove, pozvali susjede, prijatelje, rodbinu i s veseljem čekaju taj naporan, ali veseo dan – dan svinjokolje, piše agroklub.com.

Ovim putem podsjećamo da je nužno pridržavati se pravila o dobrobiti životinja prilikom klanja svinja. Životinja se prije usmrćenja mora omamiti i ne smije osjetiti bol ili grubo postupanje. Kazne za kršenje propisanih odredbi za fizičke osobe iznose od 5 do 15 tisuća kuna“, naglašavaju iz Ministarstva.

Više o trihinelozi, ali i upute za postupanje prilikom klanja svinja za potrošnju u vlastitom kućanstvu, pronađite u dokumentima ispod teksta.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bleiburg: HSP obilježio 75. obljetnicu tragedije

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img