Foto: Screenshot/Ilustracija

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu ugleda Republike Hrvatske

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995.g. čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.

Također, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama je nosio određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Protiv njega bit će podnesen i Optužni prijedlog.

Kako javlja Dnevnik.hr također je u policijskoj postaji Knin dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Utvrđeno je da je osumnjičenik, koji prebiva na području Obrovca, na društvenim mrežama iz mržnje objavljivao fotografije i glazbeni sadržaj koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske čime je počinio navedeni prekršaj.

Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 1000 eura.