19/06/21

Koje su sve tehnologije i servisi bivši od ove godine?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Tehnologije i servisi od kojih smo se oprostili ove godine su tu da se podsjetimo kako se konstantno izbacuju nove stvari i mijenjaju trendovi. Mahnimo im:

Nintendo Miitomo

Nintendov izlet u mobilne aplikacije je bila ova društvena mreža. Došla je u društvu s My Nintendo loyalty programom. No, mali interes je naprosto presudio gašenju.

Spotify Running

Aplikacija je davala sadržaj baziran na osobnom tempu i povijesti slušanja. Spotify je zatim te algoritme (zbog nezainteresiranosti korisnika) prebacio u svoju aplikaciju za slušanje glazbe pa je Spotify Running otišao u ropotarnicu povijesti.

Kuvee pametna boca

Pametna boca je pomagala da vino bude dobro čak i 30 dana nakon otvaranja (za one koji sporo piju). Poseban sustav je sprječavao ulazak kisika u bocu. Mali Wi-FI touch screen je čak davao savjete kako posluživati vino, upariti ga s jelom te za koliko ga je čaša ostalo. No, ponekad startupi ostanu bez novca, a ne pomognu ni loše kritike za cijelu ideju.

Lytro

Lytro Light Field Camera je kreirana tako da napravi sliku koja se može fokusirati nakon što je napravljena. Ovo nije zvučalo smiješno 2012. kada je nastalo. Presudio je zub vremena, jer danas i najprosječniji pametni telefon ima boljih supermoći.

Google i njegovo društvo

Neki Googleovi servisi se naveliko gase, jer su od ugroženih vrsta prešli na popis onih baš izumrlih. To ni ne čudi, jer ovaj gigant ima mnogo toga pod svojim kišobranom. URL Shortener, primjerice, planiraju zamijeniti s Firebase Dynamic Linkovima. To su pametni URL-ovi koji dozvoljavaju da aplikacija preusmjeri potencijalnog korisnika bilo na koju lokaciju unutar iOS, Android i web aplikacije. Google Goggles je donedavno bila rana verzija Google Lensa. Za slikanje proizvoda i dobivanje više informacija o njemu. Google Allo je AI-powered chat aplikacija. No, konkurencije je puno, a vremena su okrutna. Za Google+ smrtni slučaj već znamo. A Google Inbox je, pak, pao kao žrtva odluke da se žele “više fokusirati na Gmail”.

Digg Reader

Ljudi su prigrlili ovaj RSS čitač, jer je čak dobro radio. Zatim su se korisnici raspršili i sad će ga se samo moći prisjećati.

Tor Messenger

Bio je alternativa Jabberu, Facebook Chatu, Google Talku itd. Ljudima je ipak lakše danas komunicirati preko Messengera pa je za ovo ostao samo – posljednji pozdrav.

Vine

Isprva je ugašen 2016. godine pa je onda napravljen novi. Zvan “V2”. No, ipak ništa od tog video hosting servisa. Fokus je na izradi aplikacije Byte (video app) za narednu godinu, a Vine ide na vječna lovišta.

Path

Ovo dijeljenje informacija s najužim krugom prijatelja su nazivali i osobnim dnevnikom. Kasnije je kupljen od strane južnokorejske kompanije Daum Kakao, a ostalo je povijest samo ako pod time mislimo na – ropotarnicu povijesti.

Musical.ly

Ovaj (kod mlađe populacije) prilično popularni servis je kupio kineski Bytedance. Odlučili su ga zauvijek poslati na počinak i njegove funkcionalnosti prebaciti u sličan, TikTok, servis. Budućnost će pokazati je li to dobra ideja.

Izvor: Geek.hr

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img