Kojoj dade vozačku??? Obilazila je kamion koji je propuštao dječaka na semaforu, udarila ga, maknula s ceste i pobjegla.

  0
  Foto: MUP

  Policija ju je pronašla i uhitila vozačicu koja je u Vukovara autom udarila 15-godišnjaka te potom pobjegla bez da mu je pružila pomoć

  Dnevnik Nove TV neslužbeno je doznao da je se ispred vozačice nalazio kamion koji je dječaka propuštao, ali je vozačica  pretjecala kamion, pokosila dječaka i pobjegla. Riječ je o prometnoj cesti koja spaja Vukovar s Borovom na kojoj je pješački prijelaz je označen, ali nema semafora.

  Vozačica je dva i pol sata nakon nesreće pronađena u Borovu. Prvi alkotest je bio negativan, ali je policija uzela uzorke krvi i urina te je već razgovarala s nekoliko svjedoka. Dječak izvan životne opasnosti iako mu je ozljeda okvalificirana kao teža.

  PU Vukovarsko-srijemska javila je kako je 25. ožujka u 19,27 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u Ulici dvanaest redarstvenika u Vukovaru u kojoj je ozlijeđen maloljetnik.

  Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici utvrdili su kako se nepoznati vozač nepoznatim vozilom udaljio s mjesta prometne nesreće nakon što je naletio na maloljetnog pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

  Maloljetniku je pružena hitna medicinska pomoć u NMB “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

  Odmah su poduzete intenzivne mjere traganja za odbjeglim vozačem i vozilom. U 22 sata u Borovu policijski službenici su pronašli osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka koji se dovodi u svezu s prometnom nesrećom. Nad automobilom je obavljen očevid te je utvrđeno da je njime upravljala 38-godišnjakinja.

  Vozačica je uhićena i nad njom provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Nepružanje pomoći“.

  Od vozačice su izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola u organizmu. Nadležnom državnom odvjetništvu policija će dostaviti kaznenu prijavu.

  Kako neslužbeno doznaju 24sata, vozačica je navodno pomaknula dječaka kojeg je udarila, pobjegla dalje i ostavila ga u nesvijesti.

  “Dobra vijest u svemu jest da je dječak izvan životne opasnosti. U vukovarskoj bolnici mu je pružena pomoć i utvrđeno je da ima težu ozljedu, a neslužbeno doznajem da se radi o prijelomu noge. Večeras bi trebao biti pušten kući”, rekla je reporterka Dnevnika Nove TV.

  anita m.