Koliko je Hrvatska zaradila plasmanom na Svjetsko prvenstvo?

0
Foto: Press

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je na Poljudu pobijedila Rusiju 1:0 i izborila izravan plasman na SP 2022. godine u Kataru. Izbornik Zlatko Dalić sad ima godinu dana za pripremu reprezentacije, a u Hrvatskom nogometnom savezu mogu otvoriti šampanjac jer FIFA će ovaj plasman izdašno nagraditi. U pitanju su deseci milijuna dolara.

Računica je vrlo jasna, kao nagrada za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine na račun Hrvatskog nogometnog saveza će sjesti okruglo 10 milijuna dolara, piše tportal.

Uz to će HNS dobiti i bonus od dva milijuna dolara za pripreme reprezentacije, no tu nije kraj jer FIFA je vrlo izdašna prema sudionicima Mundijala te bi zarada mogla biti još puno veća.

Sam nastup na SP-u, kao i sve ostale aktivnosti vezane uz reprezentaciju i njezine nastupe prije i tijekom Mundijala će kroz razna sponzorstva, marketing, televizijska prava…, donijet će dodatne milijune dolara/eura u blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, na SP-u 2018. godine u Rusiji Vatreni su stigli do finala i ukupna je zarada bila oko 28 milijuna dolara!

Na SP-u u Kataru 2022. godine nagradni fond će biti puno izdašniji nego u Rusiji te će iznositi oko 700 milijuna dolara!

Tako će Vatreni ovih 12 već zarađenih milijuna dolara moći dodatno “oploditi” jer prolazak skupine, tj. plasman u osminu finala donosi još dva milijuna dolara, prolazak u četvrtfinale još šest milijuna, a prolazak u polufinale čak 25 milijuna dolara. Osvajač trećeg mjesta na SP-u 2022. godine utješit će se s 30 milijuna dolara, finalistima ide po 40 milijuna eura, a svjetski prvak će dodatno zaraditi 50 milijuna eura, piše tportal.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here