Koliko zarađuje najbogatiji nogometaš svijeta? Za samo jednu objavu na Instagramu dobije milijun dolara, a tu su još sponzorski ugovori, bonusi…

0
Foto: Instagram

Magazin Forbes proglasio je za najplaćenijeg nogometaša na svijetu Cristiana Ronalda koji bi u 2021. trebao zaraditi rekordnih 125 milijuna dolara. Zarađuje od sportskih ugovora, ali za razliku od svog najvećeg konkurenta Lionela Messija, ogroman dio stječe i zahvaljujući društvenim mrežama, sponzorstvima i privatnim poslovima. No, krenimo redom.

Nakon što je Ronaldo prošlu sezonu završio s Juventusom kao najbolji strijelac i osvojio nagradu za najboljeg igrača Europskog prvenstva, Manchester United je objavio da se vraća na Old Trafford gdje je prethodno igrao od 2003. do 2009. godine. U svojoj 18-godišnjoj karijeri Ronaldo je zaradio više od milijardu dolara što ga čini prvim timskim sportašem kojemu je to pošlo za rukom.

Međutim, osim njegovih transfera, brojnih nagrada i novca zaraženog direktno iz sporta, on je ujedno i najpoznatiji svjetski sportaš. Njegovu ‘prodajnu’ moć podupire pola milijarde pratitelja na društvenim mrežama – Facebooku (149 milijuna), Instagramu (344 milijuna) i Twitteru (94,3 milijuna).

Zahvaljujući tome Ronaldo sebe može nazvati influencerom, pogotovo zato što, prema nekim podacima, od samo jedne sponzorirane objave na Instagramu, Ronaldo zaradi i po milijun eura. Godišnji profit od strane ove društvene mreže procjenjuje se na čak 40 milijuna!

Od 125 milijuna dolara koje ni Ronaldo trebao zaraditi prije oporezivanja u sezoni 2021./2022. 70 milijuna dolara dolazi od plaće i bonusa za povratak u Manchester United, gdje je između 2003. i 2009. osvojio tri uzastopna naslova u Premier ligi i krunu Lige prvaka.

Klubu se poprilično isplatio njegov povratak čak i prije nego što je utrčao na teren. Dresovi s njegovim imenom bili su rasprodani u roku od 12 sati otkako je najavljen njegov povratak u Manchester.

Ostalo dolazi od osobnih ulaganja i partnerstava s brendovima koji uključuju Nike, Herbalife, Clear i njegov sve širi portfolio s brendom CR7 koji uključuje parfeme, donje rublje, naočale, hotele, teretane i još mnogo toga.  Samo tri druga aktivna sportaša zarađuju više zahvaljujući reklamama: Roger Federer (90 milijuna dolara), LeBron James (65 milijuna dolara) i Tiger Woods (60 milijuna dolara).

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here