Kolinda Grabar-Kitarović s tribina Spaladium arene bodrila Barakude u finalu

0

“Večeras je naša fešta!!! Hvala vam, Barakude!!, napisala je  bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u čestitci zlatnim hrvatskim vaterpolistima

Hrvatska  vaterpolska reprezentacija večeras se je u osvojila zlatnu medalju pobjedivši Mađare 10:9  u finalu Europskog prvenstva. Podršku im je s tribina pružala i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a time se pohvalila na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Kolinda je nakon završetka predsjedničkog mandata 2020. izabrana za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora. Nedavno je bila u Mađarskoj na utrci Formule 1, gdje je i posjetila boks momčadi McLaren.

Kolinda često bodri hrvatske reprezentacije na natjecanjima. U travnju ove godine bila je i u Dohi, gdje je s tribina podržavala hrvatske nogometaše.

Finalni dvoboj Europskog vaterpolo prvenstva između Hrvatske i Mađarske u splitskoj Spaladium Areni prate uživo hrvatski predsjednik Zoran Milanović i mađarska predsjednica Katalin Novak.

Milanović i Novak su u svečanoj loži splitske dvorane, koja je potpuno ispunjena satima prije početka finalnog dvoboja.

Sraz za europskog vaterpolskog prvaka prate i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, splitski gradonačelnik Ivica Puljak, bivša predsjednica i članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar Kitarović i mnogi drugi uglednici.

Velika većina gledatelja u Spaladium Areni došlo je na utakmicu u “kockastim” dresovima, mnogi i s vaterpolskom kapicom kao navijačkim rekvizitom, a svi spremni pomoći Hrvatskoj da osvoji drugi europski naslov u povijesti