Wednesday, August 4, 2021
HomeVijestiHrvatskaKONAČNO: Iz petog (?) pokušaja Ruža Tomašić se povlači iz politike

KONAČNO: Iz petog (?) pokušaja Ruža Tomašić se povlači iz politike

To bi bilo to! Posljednjom tiskovnom konferencijom u Hrvatskom saboru završila je moja politička karijera. U politiku sam ušla čistih ruku i takva iz nje i izlazim. Iza mene ostaju moj nasljednik u Europskom parlamentu i klub zastupnika u Saboru koji će nastaviti bespoštedno braniti hrvatski suverenitet i interese našeg naroda i države – stoji u objavi na Facebook stranici Ruže Tomašić

Hvala vam svima što ste me godinama podržavali – i na Facebooku, i na hrvatskim ulicama, i na biralištima. Hvala vam i na konstruktivnim kritikama koje sam uvijek s pozornošću čitala i slušala. Hvala na svakoj riječi ohrabrenja kad me je trebalo podići i molitvi kad mi je u životu bilo teško.

Odlazim u političku mirovinu mirne duše jer sam marljivo radila i napravila koliko sam mogla. Odlazim znajući da Hrvatska, unatoč teškoćama s kojima se susrećemo, ima svijetlu budućnost jer ju, kao i svih ovih godina i stoljeća, čuvaju čestiti hrvatski domoljubi – napisala je Ruža Tomašić

Vjerujemo da će uistinu biti tako, da nije onoga ALI. ALI i povlačenje iz politike uvijek idu skupa s Ružom Tomašić, jer povijest njenih povlačenja je jako dugačka, pa idemo vidjeti što je na tu temu u svome internet izdanju objavio Dubrovački dnevnik.net u tekstu od 05. lipnja 2020. godine pod naslovom TVOJA PRIČA ZVUČI POZNATO Evo koliko je puta Ruža Tomašić lagala da će izaći iz politike

2013. rekla: Odlazim 2015. godine

Idemo u 2013. godinu. Sedam godina mlađa glava Ruže Tomašić na nekom pravaškom eventu u Splitu zbori da će se “posve prestati baviti politikom i povući se u mirovinu nakon sljedećih parlamentarnih izbora koji bi se trebali održati 2015. godine”. Ruža je bila rezolutna: “Kandidirat ću se ponovno na izborima za EU parlament (2014. godine), ali ne želim biti u EU parlamentu, nego će me netko mlađi zamijeniti, a ja ću se vratiti i odraditi sljedeće parlamentarne izbore (2015. godine) i onda otići u zasluženu mirovinu”, obećavala je Tomašić.

Pričala je te 2013. godine i kako se nada da će “na sljedećim parlamentarnim izborima imati deset zastupnika u Hrvatskom saboru, a to znači da sam nešto napravila i ostavila iza sebe pa će nakon toga biti divota napustiti politiku”, precizirala je Tomašić te na novinarsko pitanje je li to njezino definitivno povlačenje iz politike izgovorila nedvosmisleno – “totalno”.

2015. godine planirala ostati još nekoliko mjeseci u saboru

E da, da ne bi bilo zabune: Tomašić je 2013. godine najavila da će nakon sljedećih parlamentarnih izbora 2015. godine “ostati u Hrvatskom saboru još par mjeseci” kako bi vidjela tko joj je od tadašnjih stranačkih kolega iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević adekvatan liderski materijal, podoban da od nje preuzme vođenje stranke. Naglasila je i da će iz politike otići jer nije “kao drugi stranački lideri pa da ostanem u politici do Sudnjeg dana” te da je “vrijeme za nove kadrove i mlade snage”.

Od tada, Tomašić je napustila HSP Ante Starčević, ali ne i politiku.

Premda to i dalje rado najavljuje.

Ruža Tomašić 2018.: Odlazim 2019. godine

U siječnju 2018. godine jednom je portalu govorila o iskustvu rada u Europskom parlamentu pa pritom ekskluzivno otkrila: “Zakonodavna rješenja koja sam progurala u području ribarstva i regionalnog razvoja Hrvatskoj će biti od velike pomoći i to je ono što me veseli. 2019. odlazim u političku mirovinu i želim otići s rezultatom”, kazala je ovogodišnja izborna kandidatkinja Tomašić prije tri godine najavljujući odlazak u penziju prije dvije godine.

Ta 2018. godina bila je plodna za Tomašićkine najave odlaska iz politike. U lipnju iste godine, drugom se portalu povjerila: “Odlazim iz politike. Kada mi završi ovaj mandat, ne namjeravam se više vraćati u Europski parlament ili domaću politiku. Gotovo je. Možda budem na listi za europske izbore da pomognem stranci svojim imenom i ostvarenim rezultatima, ali u zastupničke klupe više neću. Idem u mirovinu i vraćam se životu na Korčuli”, rekla je Tomašić novinaru u foajeu jednog korčulanskog resorta.

Zov male plave ribe bio je jači

Prošle je godine, pak, obznanila kako planira izaći na još jedne izbore za Europarlament. Htjela je, priznala je, otići u mirovinu, ali – kad se mukotrpno služi domovini u Bruxellesu, uvijek iskoči neko ali – otkrila je da će “na predstojećim izborima za Europski parlament od hrvatskih birača tražiti još jedan mandat kako bi završila trijalog s Europskom komisijom i Europskim vijećem o višegodišnjem planu upravljanja malom plavom ribom”.

Žrtvujući se za Hrvatsku i malu plavu ribu, Tomašić je dočekala, evo, i 2020. godinu u Europskom parlamentu. Početkom ove godine, malo prije nego što će započeti pandemija, Tomašić je izjavila: “Usrećit ću neke ljude, neću odraditi mandat do kraja, 30. lipnja 2021. je moj zadnji dan u Europskom parlamentu”, kazala je Tomašić.

U 2020. preuzela bi policiju

Koji mjesec kasnije, evo je na listi Domoljubnog pokreta Miroslava Škora. Nestala je priča o mirovini. Dapače. S puno poleta ide na listu, budu li birači darežljivi, prihvatila bi se i konkretnijih poslova. “Znate i sama da je moja ljubav uvijek bila i ostala policija”, raznježila se Tomašić ovih dana te na novinarovu opasku da bi bila “Ana s četiri pištolja”, odgovorila: “Ne, neka bude Ruža s bejzbol-palicom.”

To su bile izjave koje je sakupio Dubrovački dnevnik i objavio u svome tekstu, dok se oni malo stariji jako dobro sjećaju njenih najava povlačenja iz politike nakon jednog odrađenog mandata u Đapićevom HSP-u u vremenu 2003. – 2007. Nakon što nije prošla u Sabor na izborima 2007. godine najavila je povlačenje zbog privatnih razloga. Naravno, to se nije dogodilo i nakon dvije godine su je izvukli kao “kviska” i instalirali na čelno mjesto HSP Ante Starčević kojeg je u to vrijeme jako protežirao Sanaderov HDZ.

Vjerodostojnost nije jača strana ove političarke, pa tako s rezervom uzimamo i zadnje izjave o konačnom povlačenju iz političkog života u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje.

dp/Dubrovački dnevnik

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments