Ove nedjelje 18. ožujka u staroj crkvi svetog Mihovila u Dugopolju održat će se tradicionalni korizmeni koncert pučkog pjevanja. S nastupom preko 80 izvođača, općina Dugopolje postat će središte okupljanja pučkih pjevača iz cijele Hrvatske.

Riječ je o koncertu koji na ovaj način nadolazećim naraštajima nastoji sačuvati, oživjeti i prenijeti izvođačku glazbenu praksu hrvatske vokalne tradicijske kulture. Koncert pučkog pjevanja će nam ponuditi zanimljivu i sebi svojstvenu glazbu koja je i u današnjim vremenima prepoznatljiva.

Nakon seminara pučkog pjevanja na temu hrvatske korizmene tradicije, koji se održava u subotu i nedjelju, rezultate zajedničkog rada sudionici će predstaviti na ovom koncertu tradicionalnih pučkih napjeva hrvatske. Njima će se pridružiti Pučki pivači Tugare, Pučki pivači Donji Kaštili i KUD “Pleter” Dugopolje.

Voditelj koncerta je dr. sc. Joško Ćaleta vrsni etnomuzikolog, vokalni pedagog i dirigent. Dr. sc. Joško Ćaleta je u raznim krajevima pučke pjevače potaknuo na izvođenje korizmenih napjeva na načine karakteristične u njihovim sredinama. Posebno je upečatljivo da je korizmene koncerte postavio s državnim folklornim ansamblom LADO.

Ovaj susret bit će ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, KUD-a “Pleter” Dugopolje, Župe svetog Mihovila Dugopolje, te Općine Dugopolje.

Dođite ovu nedjelju u staru crkvu svetog Mihovila u Dugopolju, osjetite ljepotu i čaroliju hrvatske tradicijske glazbe.

ULAZ JE BESPLATAN!

Poslušajte dio repertoara seminara pučkog korizmenog pjevanja u Dugopolju u izvedbi klape Bošket, skladbu Ja se kajem u obradi Blaženka Juračića.

https://www.facebook.com/hrv.sabor.kulture/videos/1368819436598271/