Što radi redatelj

Redatelj je, uz producenta, glavna i odgovorna osoba na filmskom setu. Što sve uključuje ova uloga objasnili su srednjoškolci, polaznici radionica zagrebačke udruge Blank – filmski inkubator u videu snimljenom za edukativnu platformu Blank edu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Izvor: edu.blankzg.hr

U prilogu, izvorno objavljenom na edukativnoj platformi Blank Edu objašnjena je uloga redatelja na filmskom setu: On ili ona ima ulogu objasniti članovima filmske ekipe što se od njih očekuje. Glumce redatelj usmjerava u njihovim izvedbama. Pritom im daje upute na način da im opisuje koji su ciljevi scena koje igraju. U suradnji sa snimateljem ili direktorom fotografije, redatelj određuje kako će film vizualno izgledati.

Postoje neke stvari na koje bi svi redatelji trebali obratiti pažnju. Jedna od njih je pravilo rampe.

Kako bi bili uspješni, redatelj i redateljica trebaju razumijeti scenarij po kojem snimaju film. Danas se očekuje da redatelj ne bude isključivo u ulozi osobe koja će prenijeti sadržaj iz scenarija na ekran, već da ulaže i vlastiti kreativni napor u stvaranje svijeta u koji je radnja smještena. To se postiže na različite načine i primjera ima koliko je i filmova. Važno je gledati druge filmove i učiti gledajući ih.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img