13 C
Split

Korona megabomba na Peristilu: “Kerumu 50 000 kuna kazne za tri čovika više. A šta ćemo sad? Ajmo novinari . . Di je policija?? Opara propivaj.”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Preko društvenih mreža danas je u Splitu  na Peristilu  organiziran svojevrsni oproštaj od Đorđa Balaševića u Splitu. Službenih najava nije bilo,  ali u fan grupi su pozivani Splićani da se u danas okupe u 16 sati na Peristilu i isprate pokojni vojvođanski  kantautor. 

Na tom događaju se okupilo oko 1000 ljudi  kako bi  odali počast preminulom pjevaču. Pjevale su se njegove pjesme, palile  svijeće, a neki su u rukama držali natpise s omiljenim pjevačevim stihovima. 

Ono o čemu nitko  nije vodio računa je činjenica da smo  u pandemijskim mjerama, da je okupljanje organizirano protivno svim pravilima i odlukama  stožera civilne zaštite, kao i  na činjenicu  što se vidi iz svih  snimki ili videa  da  je veći dio okupljenih bio bez maski.

Zanima nas što na ovo ima reći  lokalni stožer CZ Grada Splita i zašto je dopustio jedno ovakvo visoko rizično okupljanje??  Pitanja je tu puno i previše i za nacionalni Stožer, odnosno za ministre Beroša  i Božinovića, kao i za Capaka? Zašto je dopušten ovaj “spontani” događaj??   

Nakon ovoga ispada ne treba se čuditi ako se koronavirus ponovno jako proširi Splitom.  Nepotreban događaj  u vrijeme kada svi traže otvaranje  gospodarstva i ugostiteljskih objekata. 

Za primijetiti je da  su najglasniji  u pozivanju za okupljanje na Peristilu bili čak i neki koji su  “nasilno provaljivali” u  crkve tijekom prvog zatvaranja svega i svačega.  Okupljanje po načelu  “što veći jugoslaven, to je veća žalost u ovoj zemlji za njim”.

Hoće li netko platiti kaznu ili neće, nije na nama da odlučujemo, ima  tu tko je odgovoran za ovakve situacije kada se krše  uspostavljen a pravila igre. 

Cijelu situaciju  možda najbolje oslikava jedan komentar ispod teksta na jednom  portalu “Kerumu 50 000 kuna kazne za tri čovika više. A šta ćemo sad? Ajmo novinari . . Di je policija?? Opara propivaj.”

dp/foto:screenshot Facebook


- Advertisement -spot_img

4 Comments

  1. Ovde je izgleda važnije to što su ovi žalili za Jugoslavenom i što su bile zabrane u crkvama nego samo okupljanje i nenošnje maski.
    Jbg…nikad se nećete riješiti mržnje iz vlastitih grudu, stava vam što ližete oltare svaki dan. Najprije mrzite sebe, pa onda i sve one oko sebe. .pozz

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img