U suboru ujutro na Međunarodni granični prijelaz Gola, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, izlaznoj graničnoj kontroli prema Mađarskoj pješke je pristupio 44-godišnji državljanin Rumunjske za kojim je Policijska uprava varaždinska raspisala potragu i poduzimala veliku potjeru zbog pljačke u Varaždinu

Muškarac je uhićen te policijski službenici Policijske uprave varaždinske provode nad njim kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će ga predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, objavila je policija.

Podsjetimo, 44-godišnjak je s 25-godišnjakom, također rumunjskim državljaninom, u četvrtak 2. rujna oko 1 sa ujutro provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme. U traganje za istima žurno su, nakon dojave zaštitara, uključene sve raspoložive ophodnje Policijske uprave varaždinske.

Nakon što su policijski službenici na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu uočili njihovo vozilo i izašli iz službenog vozila u cilju provjere identiteta osoba, vozač je stavio vozilo u pogon i krenuo prema njima u namjeri da ih pregazi i pobjegne.

U cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policajaca je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lakše tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB-u Varaždin. Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara, nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili vozilo i dali se u bijeg u obližnja polja kukuruza. U traganje su odmah nakon toga uključene sve raspoložive snage

Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok su u jutarnjim satima angažirani pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je u četvrtak oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do petka, kad je i uhićen na graničnom prijelazu.

Foto: PU Varaždinska