KRVNIK VUKOVARA SAD PIŠE KNJIGE: Promociju je trebao imati na dječjem odjelu, u ožujku govorio na tribini o Vukovaru!

0
Screenshot / Youtube

Srpski ratni zločinac Veselin Šljivančanin, odgovoran za bestijalno razaranje Vukovara tijekom 1991. godine i najodgovorniji za masakr na Ovčari, sada objavljuje knjige, koje pokušava promovirati po Srbiji.

Tako je sutra u Negotinu trebalo održati predstavljanje svoje knjige ‘Ovo je moja zemlja ovdje ja komandujem’.

Promocija knjige trebala se održati u “Narodnoj biblioteci Dositej Novaković’ na ni manje ni više nego na dječjem odjelu.

No, kako javlja Radio Slobodna Europa, “Narodna biblioteka Dositej Novaković” u Negotinu, gradu u istočnoj Srbiji, neće ustupiti svoj javni prostor za promociju knjige osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina, planiranu za četvrtak 9. rujna.

Prethodno je nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava, zatražila od te biblioteke da ne ustupi javni prostor za promociju knjige Šljivačaninu.

“Naš odgovor je – ne, u našem prostoru neće biti predstavljene spomenute knjige”, ovim riječima je Milorad Grbović, direktor Narodne biblioteke “Dositej Novaković” u Negotinu, odgovorio na upit Radija Slobodna Evropa (RSE).

Veselin Šljivančanin, koji je kao oficir nekadašnje Jugoslovenske narodne armije (JNA) osuđen pred Haškim tribunalom na deset godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja hrvatskih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara 1991. godine, po povratku u Srbiju govorio je na više javnih tribina, a neke od njih organizirala je vladajuća Vučićeva stranka.

Šljivančanin je u ožujku 2020. govorio i na tribini “Vukovar nije jedna priča” u Novom Sadu. Događaju su prisustvovali malobrojni građani i pripadnici ultradesničarske stranke Srpska desnica, koju vodi Miša Vacić, nekadašnji lider desničarskog pokreta Naši 1389.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here