13 C
Split

Kukali da im nedostaje 150 medicinskih sestara, a prijavljene na natječaj već gotovo dva mjeseca ne zovu na razgovor

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon priloga o nedostatku 150 medicinskih sestara u KBC-u Split i nakon što je zamjenik ravnatelja bolnice spomenuo kako će dio tog problema nadomjestiti natječaj za zapošljavanje 42 medicinske sestre, Dnevnik Nove TV doznaje kako je natječaj raspisan još početkom travnja, a stotinjak kandidata koji su se prijavili u roku od 8 dana – do danas još nije bilo na razgovoru.

Tek je na stranicama KBC-a objavljen je popis kandidata koje u petak očekuju na razgovoru. Dok se ravnatelj bolnice pravda sporom administracijom, iz Hrvatske udruge za zaštitu prava pacijenata imaju oštru poruku.

”Ako postoji dobra volja, cijeli se natječaj može provesti kroz sedam dana. To su sigurno greške pojedinaca i tromost sustava. Država treba pokazati da ona cijeni svoje medicinske djelatnike, a posebno medicinske sestre koje brinu za zdravstveno stanje svih pacijenata u Hrvatskoj, a to je jedino moguće da im se omoguće veće plaće i bolji uvjeti rada i mogućnost napredovanja unutar sustava”, rekao je Josip Perić iz Udruge za promicanje prava pacijenata.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img