13 C
Split

Vrijeme sunčanije i toplije, ali još ponegdje pljuskovi

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

I dok se na Jadranu prošlih dana, uz izmjenu sunčanih, oblačnih i kišovitih razdoblja te oko 20 °C, pa i malo više, još i mogao pjevati hit Luke Nižetića, u većini kopnene Hrvatske vrijeme je više bilo po još starijem hitu Parnog valjka. A i Mia Dimšić je bila u pravu – kiša je već tijekom četvrtka prestala u mnogim krajevima, a da ima svoje dobre strane potvrđuju i podaci smanjene koncentracije peluda. Na žalost, mnogi su doživjeli i njezine negativnosti, a posljedice u mnogim mjestima rekordne svibanjske količine kiše primjećivat će se još danima.

Srećom za mnoge, diljem Hrvatske slijede sunčaniji dani od prošlih. I topliji! Na kopnu i znatno, što i nije teško, budući da su mnogobrojni dosadašnji u ovome svibnju bili prevladavajuće oblačni i relativno hladni… No, željni stabilnog i suhog vremena morat će još pričekati.

Petak – sunčanije i toplije, ali još ponegdje pljuskovi

Bura će u Dalmaciji biti slabija. More malo do umjereno valovito, prema otvorenome uz ponegdje jak sjeverozapadnjak – i valovito. Prevladavat će sunčano, uz dnevnu temperaturu između 19 i 24 °C. Ipak, u unutrašnjosti su popodne uz jači razvoj oblaka mogući i lokalni pljuskovi.

Još nestabilnije će biti na jugu Hrvatske, iako djelomice sunčano, uz većinom umjerenu buru i sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu i zapadnjak. Najniža temperatura između 12 i 15 °C, a danju će porasti na vrijednosti od 22 do 24 °C.”

Od subote još toplije i sunčanije, ali i nestabilnije

Na Jadranu će bura oslabjeti u subotu i okrenuti na sjeverozapadnjak. Za vikend će prevladavati sunčano, no i dalje nestabilno, pa su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, koji će biti češći od ponedjeljka kada će ponovno zapuhati jugo. I jutarnja i dnevna temperatura bit će u blagom porastu.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Dragovoljci u vrijeme korone umiru od tumora, a Ministarstvo branitelja i dalje pere ruke kao Poncije Pilat

Kninski branitelj Tomilsav Čolak nedavno je poslao  priopćenje nakon što je na području Šibensko-kninske županije preminuo još jedan dragovoljac...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img