Lećevica: Načelnik ima novu taktiku u borbi protiv opozicije – u 21. stoljeću pozive i materijal za sjednice šalje poštom

0
Foto: Facebook


O načinu funkcioniranja Općinskog vijeća Općine Lećevica i načina sazivanja sjednica oglasio se Domovinski pokret Općine Lećevica.

Priopćenje objavljujemo bez intervencija:


“Načelnik općine Lećevica Ante Baran i njegova politička sljedba smislili su novi, do sada neviđeni način, suprotstavljanja opoziciji u ovoj općini Dalmatinske zagore. Pritom treba istaknuti kako ste u krivu ako ste pomislili da se načelnik bolje pripremio, poradio na svojim nastupima, konstruktivno raspravljao ili izložio projekte koje ni opozicija ne može odbiti.

Ne, varate se, načelnik je jednostavno odlučio – isključiti opoziciju iz općinskog Vijeća. Na ovom inovativnom načinu borbe s oporbenim mišljenjem pozavidio bi mu i drug Staljin.

Za svoj naum Baran je iskoristio slabo razgranatu mrežu Hrvatske pošte u Dalmatinskoj zagori. Naime, i načelniku Baranu i općinskoj administraciji je vrlo
dobro poznato kako pošta u Radošić dolazi jedan put tjedno. U pravilu je to srijeda. To ih ipak nije spriječilo da poziv za novu sjednicu općinskog Vijeća pošalju upravo u srijedu 3. studenog, a da sjednicu održe u ponedjeljak 8. studenog. Naravno, poziv je na moju adresu stigao u srijedu 11.studenog.

Međutim, poslovnik općinskog vijeća, u članku 66., dopušta da se pozivi i radni materijali za sjednicu šalju i putem emaila. Pokušali smo saznati od općinskih službi zašto pozive nisu uputili emailom, ali u općini se nitko ne javlja.

Na ovaj način opozicija u Lećevici je dekretom apsolutnog gospodara života i
smrti isključena iz rada predstavničkog tijela. Da, to je taj novi HDZ Andreja Plenkovića – oličen u liku i dijelu Ante Barana” – stoji u priopćenju koje potpisuje Renata Kelam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here