Foto: Policija/Ilustracija

Neimenovani 55-godišnji muškarac je optužen za prijevaru i krivotvorenje jer je svoju preminulu partnericu, koju je pronašao beživotnu u njihovoj kući, stavio u zamrzivač i nastavio primati njenu mirovinu. Žena je otkrivena u zamrzivaču 16. ožujka, a muškarac je uhićen tri dana kasnije i od tada se nalazi u istražnom zatvoru.

Priznao je istražiteljima da je Norvežanku stavio u zamrzivač nakon što ju je pronašao mrtvu u njihovom stanu u Arjangu, oko 330 kilometara zapadno od glavnog grada Stockholma, prenosi Sky News.

Muškarac je rekao obitelji i prijateljima da je žena još živa.

“Sigurno je bilo vrlo stresno za obitelj i prijatelje saznati na ovaj način da je žena već dugo mrtva”, rekla je tužiteljica Linda Karlsson.

“Muškarac je zamrzivač koristio i u druge svrhe, što smatram da znači da je svakim otvaranjem i zatvaranjem zamrzivača narušen grobni mir pokojnika i predstavlja otegotnu okolnost.”

Iako su isprva istražitelji vjerovali da je žena ubijena, istraga nije to potvrdila. Međutim, istražitelji vjeruju da je muškarac imao pomoć da pomaknu ženu, tako da ne isključuju da je i netko drugi umiješan. Suđenje je zakazano za kraj ovog mjeseca, prenosi Dnevnik.hr.