Ljevičarska Kekin: Mostova inicijativa je ‘destilirani popuulizam’. Svoje dijete sam cijepila.

0
Foto: N1

Saborska zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin u N1 Studiju uživo komentirala je Plenkovićeve izjave oko DORH-a, SOA-e i MUP-a, ulogu predsjednika Milanovića u covid-krizi, kao i refrendumsku inicijativu Mosta.

Komentirajući izjave premijera Andreja Plenkovića, Kekin je kazala da su one prije svega začuđujuće ako ih gledamo u kontekstu da je taj isti premijer u raskoraku sa samim sobom jer je vladajuća većina podržala izvješće DORH-a.

“Tada je premijeru Plenkoviću to izvješće bilo sporno i na niz različitih načina potvrđivao je da DORH radi dobro, a sad odjednom nije zadovoljan kako DORH radi. Što se tiče kritike SOA-e i MUP-a, činjenica je da u javnom prostoru postoji i govor mržnje i desni ekstremizam, činjenica je da se to relativiziralo.

Upravo je HDZ kada im je to odgovaralo, taj isti desni ekstremizam njegovao i potpirivao. Gdjegod mi krenemo od te premijerove kritike, na kraju se vratimo na HDZ kao ishodišnu točnu svih problema”, rekla je.

“Zazvučalo je šestoko kako je on njih prozvao, a glasno je odjeknulo kako je DORH to nježno primio.

Vidimo kakakav utjecaj Andrej Plenković ima na DORH”, dodala je.

Komunikacija premijera i predsjednika

Kekin se slaže da sukobi premijera i predsjednika previše ispunjavaju medijski prostor.

“Slažem se da sukobi premijera i predsjednika doista previše ispunjavaju medijski prostor. Ta razina komunikacije i ta razina sukoba taština je krajnje neprimjerena.

Ta retorika i to punjenje medijskog prostora ima zapravo sasvim drugu ulogu i služi kao Ministarstvo za skretanje pažnje od činjenica da je Hrvatska druga najsiromašnija zemlja u EU nakon Bugarske, da nam slijedi poskupljenje energenata, da smo uslijed velike inflacije, da standard građana i dalje pada, itd. I one neke možda i dobre poruke se izgube u toj retorici”, kazala je.

O Mostovoj referendumskoj inicijativi kaže da je ona jedan “destilirani populizam”.

“To je situacija u kojoj se kriza koristi na način da se građane inducira u strah od vanjskog neprijatelja, a to je u ovom slučaju cjepivo i da se na taj način skupljaju politički poeni. To nije ništa neviđeno, to je vrlo neoriginalno. U cijeloj Europi postoje stranke koje rade na sličan način.

Poruka koja se provlači je “ne damo im našu djecu”. Ono što je bitno za primijetiti da u zapadnim zemljama u kojima imamo odgovorno vodstvo, takve stranke nisu imale prostor da se razmašu”, govori.

Smatra da je upravo naše vodstvo (Vlada i Stožer, op.a.) otvorilo teren i dalo Mostu prostor da kapitalizira na krizi.

“HDZ je ključan i odgovoran za to da Most može ovim jeftinim populizmom skupljati političke bodove.

Što ima užasno visoku cijenu – u ljudskim životima i javnom zdravlju. Ta visoka cijena, nju će platiti hrvatski građani, a račun nam ispostavili HDZ i Most”, rekla je.

Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here