Foto: Screenshot HRT

U jučerašnjoj emisiji HRT-ovog kviza Potjera ekipa debitanata Sonja, Marin i Siniša pobijedila je lovkinju Moranu Zibar i osvojila 9000 eura. Lovkinja je danas bila potpuno van forme, pa je trojka na početnih 12 koraka prednosti dodala još dva koraka jer su znali odgovore na Moranina pitanja. 

Prvo pitanje na koje Morana nije znala odgovor bilo je “Na kojoj ljestvici je vrelište vode 212 stupnjeva?”. Kazala je Kelvina, a ekipa je znala da se radi od Fahrenheitima. Nije znala ni kojoj državi pripada otok Kola. Mislila je da se radi o Finskoj, a ekipa je znala da je u pitanju Rusija. Lovkinja nije znala ni kako je u Velikoj Britaniji nazvano doba od smrti kraljice Viktorije do početka Prvog svjetskog rata. Mislila je da se radi o Georgijanskom, a ekipa je znala kako se radi o Edwardijanskom dobu. Najviše vremena Morana je izgubila razmišljajući koja je glumica zadržala svu garderobu iz filma “Plavuša s Harvarda 2”. “Sad razmišljam kao Dean”, kazala je Morana i čestitala ekipi koja je znala da se radi o Reese Witherspoon.

Iznenađujuće je da je Morana ponudila krivi odgovor na pitanje “U kojoj pjesmi iz 1995. Dino Dvornik spominje ružno pače i labuda”. Kazala je “Jače manijače”, umjesto “Afrika”. 

– Mislim da ovo dosad nismo vidjeli, kazao je voditelj Joško Lokas, jer je tada na semaforu ostalo samo 40 sekundi, a Morana je još bila na nuli, javlja Večernji list.

Sljedeće pitanje na koje je Morana krivo odgovorila je koji je grad na Siciliji uništen u potresu 1908. Mislila je kako se radi o Cataniji, a ekipa je znala da je to Messina. 

– Koji je vama vrag večeras Marine?, pitao je Joško, budući da je upravo natjecatelj Marin znao sve odgovore na Moranina pitanja. Lovkinja nije znala ni da je dpt oznaka za dioptriju, te je tako sa 7 netočnih odgovara u završnoj potjeri  zaključila emisiju.