Foto: Screenshot/YouTube

Na trbine “Petrovačka cesta duga 27 godina” i izjave voditelja Saše Kosanovića i odvjetnika Ante Nobila reagirao je odvjetnik Luka Mišetić koji argumetnirao pobija njihove navode da su hrvatski zrakoplovi gađali srpsku kolonu na Petrovačkoj cesti te da Haag nije istraživao taj slučaj.

“Danas je bila sramotna tribina Srpskog privrednog društva Privrednik u ZG, vodio ju je Saša Kosanović, sudjelovali su pravna zastupnica obitelji žrtava Slađana Čanković Ante Nobilo. Bio je najavljen i dolazak oficira JNA iz RS, no nije došao.

Ne mogu vjerovati s kojom lakoćom Saša Kosanović iznosi tvrdnje da je dokazana činjenica da je hrvatski zrakoplov napao ovu izbjegličku kolonu.

U prilog svojoj tvrdnji citira članak u “Vojnoj povijesti” o Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu u Oluji u kojem se izvještava da je ratno zrakoplovstvo tog dana pogodilo Medeno Polje kod Petrovca. To uzima kao uvjerljiv dokaz da je hrvatski pilot gađao kolonu. Kaže i da je razgovarao sa svjedocima, a svi su mu potvrdili da na tom području nije bilo srpske vojske.

Prvo, prilažem izvješće obavještajne uprave glavnog stozera HV kojim se potvrđuje prisutnost 44. raketne brigade Vojske Srpske Krajine na Medenom Polju 7. kolovoza (dotični dan) i da će nakon punjenja goriva u Medenom polju putovati na cesta Petrovac-Ključ-Mrkonjić Grad gdje bi ušla u sastav VRS.

Obavještajno izvješće također potvrđuje da je 75. motorizirana brigada iz Knina – sa svom opremom – prisutna u Petrovcu. U tekstu u Vojnoj Povijesti koji Kasanović spominje navodi se da je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo 7. kolovoza gađalo Medeno Polje.

Dakle, Kosanović treba objasniti zašto je tako siguran da je Zrakoplovstvo gađalo civile, a ne 44. raketnu brigadu VRSK na Medenom Polju.

Na kraju, preporučio bih gospodinu Kosanoviću da pogleda kartu. Kad to učini, vidjet će da je Medeno polje 18 km (!) udaljeno od mjesta gdje su ubijeni civili.  Možda će tada shvatiti zašto ICTY nije podigao optužnicu u ovom slučaju.

(Nobilova tvrdnja da ICTY nije istražio je potpuna glupost, on nema pojma o čemu priča).

Dečki, uozbilji te se. Vaša koordinirana kampanja će se urušiti kao kula od karata jer puno toga je poznato. Barem meni i ICTY-u”, objavio je Luka Mišetić – prenosi Maxportal

Anita M