MAĐARI DALI OTKAZ BJELICI NAKON POBJEDE NAD HAJDUKOM!

0
Foto: screenshot
Predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj razriješio je Nenada Bjelicu dužnosti trenera Osijeka. I to nakon  pobjede u derbiju nad Hajdukom 2:1

“Nogometni klub Osijek idućih će dana donijeti odluku o imenovanju novog trenera o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost. Nogometni klub Osijek zahvaljuje gospodinu Nenadu Bjelici na suradnji kroz protekle dvije godine” kratko su poručili iz Osijeka.

Bjelica preživio je europski krah od kazahstanskog Kizilžara, početne posrtaje u prvenstvu pa je sada dobio nogu i to nakon što je u derbiju svladao Hajduk 2:1.

Prije točno dva tjedna upravo je Sakalj izdao priopćenje u kojem je dao podršku Bjelici i rekao da do daljnjeg ostaje trener Osijeka, bez obzira na niz rezultata koji je imao u HNL-u i ispadanje iz Europe od kazahstanskog Kizilžara.

“Nastavno na navedeno, Nenad Bjelica kao ključna osoba sportskog segmenta ima maksimalnu podršku Uprave NK Osijek da nastavi voditi ovaj projekt putem kojeg smo zacrtali i na kojem ćemo, čvrsto u to vjerujem, imati još mnoge uspješne trenutke. Na kraju želim naglasiti da prekid suradnje niti u jednom trenutku nije bio tema naših razgovora”, objavio je tada Osijek.

Bjelica iz Osijeka odlazi nakon 87 utakmica u kojima je osvajao u prosjeku 65% bodova po utakmici te ostvario učinak od 49 pobjeda, 23 remija i 15 poraza. U gotovo 50% utakmica pod Bjeličinim vodstvom Osijek nije primio pogodak.