ŠIME VRSALJKO SE OPROSTIO OD VATRENIH: NIJE LAKO, ALI… VRIME JE

0
98
Foto: Snimka zaslona HRT

Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko odlučio je okončati reprezentativnu karijeru, objavio je Hrvatski nogometni savez na službenim stranicama. Od reprezentativnog dresa Vatrenih oprostio se prigodnim dopisom koji prenosimo u cijelosti:

– Neopisiv je osjećaj odjenuti na sebe taj crveno-bijeli dres, izaći pred hrvatske navijače, staviti ruku na srce i zapjevati Lijepu našu. Da, osjećaš ogroman teret u tom trenutku jer znaš da idućih 90 minuta cijeli jedan narod priželjkuje isto što i ti – pobjedu, trijumf, slavlje. No, prije svega osjećaš nemjerljiv ponos što baš ti – sa svojim suigračima – imaš privilegiju predstavljati svoju zemlju.

Zbog te emocije, nije lako donijeti odluku da je kraj. Prihvatiti da je vrijeme za mlađe i da ne možeš više dati ono što si prije mogao. Da više nećeš staviti na sebe sveti dres, da više nećeš slaviti s Hrvatskom važne golove i pobjede, ili se zagrliti sa svima uoči velike utakmice i na kapetanovo “Iznad svih” iz petnih žila viknuti: HRVATSKA

Nije lako reći zbogom jer je igranje za Hrvatsku ispunjenje sna.
Međutim, znam da je vrijeme. I znam da je pošteno prema reprezentaciji, suigračima, izborniku.
Zbog toga mi je lakše.

Lakše mi je i zato što znam da sam dao sve od sebe. Na svakom treningu, na svakoj utakmici, na svakom natjecanju. Ne žalim ni za čim i cijenim svaki trenutak proveden s hrvatskom reprezentacijom. Lako je razmišljati o Rusiji 2018. godine, no doživio sam brojne druge uspone i padove, uspjehe i neuspjehe, suze radosnice, ali i suze zbog velike tuge. Svako to iskustvo obogatilo me kao igrača i čovjeka te ništa ne bih mijenjao na tom putu.

Lakše mi je zato što sam stekao prijateljstva koja će trajati cijeli život. Lakše mi je zato što je hrvatska reprezentacija moja druga obitelj i ti odnosi neće prestati završetkom reprezentativne karijere.

Anita M.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here