Mađarska policija pucala na kamion s migrantima, vozač se odbio zaustaviti

0
Foto: BMI - Bundesministerium für Inneres / Facebook / Ilustracija

Mađarska policija je pucala na kamion koji je prevozio oko 30 ljudi za koje se pretpostavlja da su ilegalni migranti, nakon što je bez zaustavljanja prošao kontrolni punkt na granici s Austrijom.Policijske patrole u pograničnom naselju u četvrtak su primijetile kamion koji se kretao velikom brzinom prema graničnom prijelazu, priopćila je mađarska policija.

Jedan policajac je stao ispred kamiona te mu pokazao znak da se zaustavi kako bi se obavila kontrola, ali je vozač u tom trenutku ubrzao te se policijski službenik morao skloniti s ceste kako ga ne bi ozlijedio.

Njegov kolega tada je zapucao pokušavajući natjerati vozača da zaustavi vozilo ili da promjeni svoj pravac kretanja, navela je policija u svom priopćenju objavljenom na službenim stranicama.

Kamion s mađarskim registracijskim pločicama prošao je granicu te se u tom trenutku pokvario.Austrijska policija uhitila je vozača, državljanina Egipta, i oko 30 putnika nepoznate nacionalnosti koj su se nalazili u stražnjem djelu kamiona, priopćeno je od strane mađarske policije.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here