MALI SLOBA: ATENTAT NA VUČIĆA planirali su ljudi iz dvije susjedne zemlje Srbiji

0
Foto: Screenshot

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je ovo prvi put otkad Srbija surađuje s EUROPOL-om da je ta agencija službeno objavila informacije o postojanju prijetnje za sigurnost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodao je da ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istu informaciju ne bi niti podijelio s javnost da ista nije provjerena i točna. Dačić je za TV Pink istaknuo kako je riječ o kredibilitetnoj informaciji te da javnost što prije treba prestati omalovažavati prijetnju.

“Koliko je meni poznato, ovo je prvi put otkad postoji naša suradnja s EUROPOL-om da smo službeno dobili informaciju. Sigurno ne bismo dali tu informaciju da ona nije kredibilna. EUROPOL je također tu informaciju dobio od službe članice EU, isto tako je to kredibilan izvor. Treće, ministar to ne bi sigurno priopćio da to nije točno”, izjavio je Dačić.

Dugo pitanje je, prema Dačiću, pitanje unutarnjih prijetnji.

Naglasio je kako je tako nešto teško pripremiti bez pomoć te kako to izaziva najveću zabrinutost. Zatražio je i da se privedu sve osobe koje su imale bilo kakve veze s pripremom atentata te ugrožavanja sigurnosti Vučića.

Izjavio je i kako su umiješane i osobe iz susjednih zemalja, jedne malo više udaljene od Srbije i druge malo bliže.  

Beogradske Večernje novosti pak otkrivaju kako su za te poslove organizirani ljudi iz Srbije, BiH i Crne Gore”.