NIJE U HRVATSKOJ Došli s mrtvacem u poštu kako bi preuzeli njegovu mirovinu

0
Foto: Google street

Dvojica muškaraca u Irskoj pokušali su zatražiti mirovinu mrtvog čovjeka nakon što su njegov leš odnijeli u poštu i pokušali ga prikazati živim – javili su lokalni irski mediji.


Dvojica muškaraca su tijelo preminulog navodno odvukla na šalter u pošti u Carlowu, a nakon što su otkriveni ostavili su ga i pobjegli nakon ispitivanja poštanskog osoblja.

Policija i hitne službe su obaviještene, a muškarac je proglašen mrtvim nešto kasnije, izvijestio je Irish Times.


“To je tema o kojoj svi pričaju… to je nevjerojatno”, rekla je žena koja radi u kozmetičkom salonu preko puta.

Incident se dogodio nakon što je osoblje u pošti reklo muškarcu koji je nešto ranije došao da za podizanje mirovine mora biti nazočan nositelj mirovinskih primanja

Nakon što je službenik u pošti muškarca obavijestio da primatelj mirovine treba biti prisutan radi isplate, dvojica muškaraca su se nešto kasnije pojavili s mrtvim tijelom.

Vidjevši ljude kako dolaze, “zabrinuti službenik raspitivao se o zdravstvenom stanju čovjeka kojega su ta dva muškarca podupirala između sebe”, izvijestio je Irish Times.

Njih dvojica su zatim “ispustili čovjeka i napustio poštu”. Novac nisu dobili, izvijestio je Irish Independent.

Utvrđeno je kako je preminuli muškarac imao 66 godina i lokalni je mještanin. Lokalni vijećnik je izjavio kako je riječ pokojni “bio dobar čovjek i osoba koja nikada i nikoga nije uvrijedila”.

“”Cijeli grad je u šoku. “Glasnogovornik policije potvrdio je da su policajci istraživali “sve okolnosti oko neobjašnjene smrti starije osobe u području Carlowa”.

Irish Examiner je ustvrdio kako policija ne sumnja na nasilnu smrt starijeg čovjeka, te kako vjeruju da je možda nedavno umro zbog zdravstvenih problema, javlja irishmiror Policija

Dylan Vaughan