Budući da sigurnosno stanje u marjanskoj šumi nije na zadovoljavajućoj razini, nakon savjetovanja sa stručnim službama Park šume Marjan, koje ne preporučuju održavanje utrke, odlučeno je da se ove godine prvo kolo DTL – a neće održati na Marjanu već smo za to osigurali alternativnu lokaciju. Tako će se umjesto Marjan Trail-a održati Secret Mosor Trail koji će vas upoznati s nekim jako zanimljivim, a nepoznatim lokacijama na samo dvadesetak minuta autom od Splita. Utrka ostaje u istom terminu – 08.02. (subota). Sigurnost iznad svega!

Kao i do sada, utrka će imati dvije kategorije:

  • Jače manijače: dužina 22,3 km, ukupna visina 1400 m.

Utrka starta na području Majdana (Solin). Kliškim poljem se diže na stari put iznad Mravinaca i Kučina. Tu će se proći pokraj nekoliko velikih lokvi koje još uvijek služe za napajanje stoke. Staza ide planinarskom stazom do iznad Žrnovnice odakle se diže na Debelo brdo, najzapadniji mosorski vrh. S Debelog Brda markiranom planinarskom stazom spušta se na sjevernu stranu Mosora prema zaselku Balići. Prije Balića proći će se kroz impresivnu špilju Kraljeva peć. Nakon Balića, preko Smodlaka, staza se spušta u Dugopoljsko polje i Malim putem ide sve do špilje Vranjača gdje je cilj.
Staza je za naprednije trkače i zahtjeva bolju fizičku kondiciju.
Parking će biti osiguran pokraj špilje Vranjače. Također svi sudionici će imati organiziran prijevoz na start kao i prijevoz stvari sa starta na cilj.

  • Gibajmo se, dužina oko 9,5 km, ukupna visina 300 m.

Staza starta pokraj crkvice Gospe u dnu polja (oko 2 km nakon Klisa) odakle starom rimskom cestom koja je nekad povezivala Salonu i unutrašnjost ide zapadnom stranom Mosora sve do špilje Kraljeva peć (tu se spaja s dužom stazom, Jače manijače) . Nakon prolaska kroz špilju, preko zaselaka Balići i Smodlake spušta se u dugopoljsko polje i Malim putem ide sve do cilja pokraj špilje Vranjača. Staza je lagana i prilagođena rekreativcima, početnicima i nije fizički zahtjevna.

Parking će biti osiguran pokraj špilje Vranjače. Također svi sudionici će imati organiziran prijevoz na start kao i prijevoz stvari sa starta na cilj.
U sklopu utrke biti će organizirana i canicross utrka (utrka pasa i njihovih vlasnika).  Zabranjeno je puštati psa s povodca, a obavezna oprema je oprsnica za psa.
Preporučena (ali ne i obavezna) oprema su pojas za čovjeka i bungee lajna kojom su povezani. Zabranjeno je voditi psa na fleksi povodcu. Ukoliko jedan tim prestiže drugi, onaj sporiji mu se mora pomaknuti u stranu i omogućiti nesmetano prestizanje kako psi ne bi došli u kontakt ili se povodci zapleli. Strogo je zabranjeno fizičko kažnjavanje ili tjeranje pasa na trčanje, odnosno bilo kakav oblik nasilja nad psom (odmah se kažnjava diskvalifikacijom). Maloljetne osobe do 16 godina mogu sudjelovati isključivo uz pratnju i na odgovornost roditelja. Na utrkama je zabranjeno sudjelovanje pasa mlađih od 12 mjeseci. Natjecatelj smije trčati samo s jednim psom.
Tijekom kola lige, natjecatelj smije mijenjati psa s kojim trči (bodovi se vežu uz osobu, ne uz psa). Staza je duga oko 9 km s 300 m visinske razlike.
Prijave na jednu od ovih tri utrke možete učiniti na sljedećem linku:  https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1118

A više informacija za ovu utrku saznajte na službenim Facebook stranicama TTK Strke!