Sutra u Dugopolju započinje 1. kolo Dalmatinske trail lige u planinskom trčanju

Dalmatinska trail liga, cjelogodišnje natjecanje u planinskom trčanju koje se sastoji od ukupno 11 utrka imat će svoju ovogodišnju premijeru u Dugopolju. Marjan Trail u gostima – Dugopolje edition je planinska utrka na području sjevernog i zapadnog dijela Mosora koja će se održati u subotu 8. veljače u prijepodnevnim satima u dvije dužinske kategorije: Gibajmo se (cca 9,5 km) i Jače manijače (cca 24 km) te će imati i utrku sa psima – tzv. canicross (cca 9 km). Organizator utrke je Trail i treking klub Strka, a pokrovitelj utrke je Turistička zajednica općine Dugopolje

OPISI STAZA:

Gibajmo se, dužina oko 9,5 km

Staza starta pokraj crkvice Gospe u dnu polja odakle starom rimskom cestom ide zapadnom stranom Mosora sve do špilje Kraljeva peć. Nakon prolaska kroz špilju, preko Džakića i Smodlaka spušta se u polje i Malim putem preko Križana i Kutske strane ide sve do cilja u Kotlenicama na platou iznad špilje Vranjače. Staza nije fizički zahtjevna, te je prilagođena rekreativcima i početnicima. Parking će biti osiguran pokraj špilje Vranjače (gdje je cilj) . Također svi sudionici će imati organiziran prijevoz na start kao i prijevoz stvari sa starta na cilj.

Jače manijače, dužina 23,3 km

Utrka starta na području Majdana (Solin). Kliškim poljem se diže na stari put iznad Mravinaca i Kučina. Staza ide dalje planinarskom stazom iznad Žrnovnice odakle se diže na Debelo brdo, najzapadniji mosorski vrh. S Debelog Brda markiranom planinarskom stazom spušta se na sjevernu stranu Mosora prema Kraljevoj peći i Džakićima. Nakon Džakića, preko Smodlaka, staza se spušta u polje i Malim putem preko Križana i Kutske strane ide sve do cilja u Kotlenicama na platou iznad špilje Vranjače. Staza je za naprednije trkače i zahtjeva bolju fizičku kondiciju. Parking će biti osiguran pokraj špilje Vranjače (gdje je cilj) . Također svi sudionici će imati organiziran prijevoz na start kao i prijevoz stvari sa starta na cilj.

Canicross (utrka s psima), dužina oko 9 km

Staza je identična stazi utrke ”Gibajmo se” osim što natjecatelji s psima neće ulaziti u Kraljevu peć.


SATNICE:

Start utrke Gibajmo se (9,5 km): 10:45 h, pokraj crkvice Gospe u dnu polja (Dugopolje)

Start utrke Jače manijače (24 km): 9:30 h, Majdan (Solin)

Start Canicross utrke s psima: 10:15 h, pokraj crkvice Gospe u polju (Dugopolje)

Proglašenje prvoplasiranih u svim kategorijam : 13:30 h, na platou iznad špilje Vranjače (Kotlenice)

Špilja Vranjača bit će ovom prilikom otvorena za sve posjetitelje u razdoblju od 11 do 15 h.

Molimo sve mještane za susretljivost i razumijevanje posebice za vrijeme canicross utrke s psima s obzirom da će utrke dijelom prolaziti kroz naselja (Džakići, Smodlake, Križani, Kotlenice).

Detaljne informacije za sve goste i natjecatelje možete naći na Facebook stranici Trail i treking klub Strka.