13 C
Split

Održana prva trkačka etapna utrka u Hrvatskoj – Dalmatia Stage Run 2019

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Zadnjom etapom u Veloj Luci na otoku Korčuli, završeno je prvo izdanje utrke Dalmatia Stage Run.  Utrka od ukupno 5 etapa održavala se dan za danom, na 5 različitih lokacija.

Prosječna dužina svake etape je 20ak kilometara tako da su natjecatelji do kraja utrke pretrčali ukupno 104 km s 4500 metara visinske razlike po stazama diljem Dalmacije.
Trkači su imali priliku prvi dan trčati na Braču. Startom iz Supetra, staza je vijugala preko Škripa i Dola da bi završila na Vidovoj Gori. Drugi dan krenuli su sa sjevernih padina Mosor sa startom u Dugopolju, preko Kraljeve peći i mosorskog grebena s ciljem u Kučinama odakle su mogli uživat u pogledu na Split. Treći dan obilazila su se Imotska jezera. Uz dva napoznatija Modro i Crveno, staza je obilazila Prološko blato, Lokvičićka jezera, Zeleno jezero i kanjon Badnjevice sve do cilja na Vilinskom počivalištu u oknu Modrog jezera. Četvrti dan su upoznali otok Čiovo, gdje su startali sa Gospe od Prizidnice, impresivne crkve sagrađena na južnim liticama, a završili na trogirskoj rivi. Zadnji dan trčali su u Veloj Luci gdje je zadnja etapa bila dio Vela Luka Outdoors festivala sa startom iz impresivne Vele Spile.

Trkači koji su došli s raznih strana svijeta izjavili su da su ostali iznenađeni tolikom raznolikošću i ljepotom staza, ali da im je također bilo jako zanimljivo što su usput imali priliku upoznati i bogatu povijesnu baštinu te razne priče i legende koje se vezuju uz lokalitete kojim su trčali.

”Osim kreiranja kvalitetanog sportsko – turističkog događaja, ovakva utrka idealna je za promociju Dalmacije kao destinacije za trail trčanje i outdoor općenito”, kažu predstavnici organizatora, Anamaria Marović i Marko Herman. – „Željeli smo kroz kvalitetnu video, foto produkciju te medijsku distribuciju tih materijala prezentirati prirodne ljepote Dalmacije, njezinu kulturnu i povijesnu baštinu i gastronomiju. Tako su prizori s ovog događaja već distribuirani u 192 države svijeta, dakle, praktički cijeli svijet će obići ove prekrasne slike.“

Marketinški potencijal ovog događaja prepoznale su i lokalne turističke zajednice (Supetar, Postira, Dugopolje, Imota, Trogir i Vela Luka) koje su zajednički podržale projekt.

”To je također na što smo ponosni u ovom projektu, jer jedino povezivanjem, zajedničkim djelovanjem možemo doprinijeti boljoj ponudi naše regije i njenoj promociji u svijetu” zaključuju organizatori.

Pobjednici utrke:

Muškarci:

  1. Stephan Tassani Prell (Njemačka): 11:24;47
  2. Ian Morgan (Novi Zeland): 12:14;18
  3. Konrad Huber (Njemačka): 13:47;58

Žene:

  1. Sigrid Lindlacher (Njemačka): 13:56;07
  2. Barbara Tassani Prell (Njemačka): 15:36;34
  3. Francisca Gonzalez Ibar (Čile): 15:52;35

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U JAMI BEZDAN KOD RIJEKE, BEZ SUĐENJA UBIJENO IZMEĐU 500 I 1500 LJUDI (Donosimo potresno pismo roditeljima koje napisao župnik Martin prije ubojstva)

Ako ostanem i poginem, znajte da je to zato što sam katolički svećenik koji sam propovijedao i branio svoju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img