Foto: Baby Lasagne

Premijer Andrej Plenković tijekom sjednice Vlade čestitao je Marku Purišiću, odnosno Baby Lasagni, na uspjehu na Eurosongu i poručio da će ga nagraditi s 50 tisuća eura, što je Marko putem Instagrama odbio.

“Osvojio je najveći broj glasova publike, a ukupno je bio na 2. mjestu. To je najbolji uspjeh bilo kojeg predstavnika Hrvatske još od uspjeha grupe Riva. Ovo je fascinantan rezultat i mi mu iskreno zahvaljujemo, kao i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku, a doček je bio i u njegovom Umagu… Bili su to prekrasni trenuci sjajnog mladog čovjeka i njegovoga tima i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri”, rekao je Plenković.

“Vlada je odlučila za njegov uspjeh na pjesmi Eurovizije, a osobito za ogromnu promidžbu kojom su on i njegova pjesma pridonijeli međunarodnoj vidjivosti Hrvatske, nagraditi ga s 50 tisuća eura”, zaključio je.

Na to se oglasio Marko na Instagramu.

“Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, napisao je Marko pa dodao molbu za Plenkovića.

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić‘. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala”, zaključio je Baby Lasagna.