MARTIĆEVAC DOLAZI NA TRIBINU U ZAGREB: Kosanović dovodi martićeva oficira da nam objasni bombardiranje kolone u BiH.

  0
  Foto: Braniteljski portal

  Portal Dugopolje.org doznaje od provjerenog izvora da će prekosutra u organizaciji srpskog društva Privrednik na tribini koju vodi aktivista na novinarskom zadatku Saša Kosanović gostovati oficir martićeve vojske Janko Velimirović, trenutno zamjenik notornog Save Štrbca koji vodi kleptokriminalnu udrugu pretencioznog naziva “VERITAS”.

  Tribina će se održati u Preradovićevoj ulici 18 u Zagrebu, u utorak 31.5.2022. s početkom u 18 sati. Tema tribine je podizanje optužnice srbijanskog tužiteljstva protiv 4 pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

  Da bi bolje shvatili o komu se radi i koga pupovčev novinar Kosanović dovodi na tribinu evo što smo pronašli o Janku Velimiroviću, koji je ime dobio po lošem mitomanskom velikosrbijanskom književniku Janku Veselinoviću poznatom po neshvatljivoj mržnji prema svima koji nisu Srbi

  Braniteljski portal iz pera poznatog lovca na četničke zločince Ivice Pandže Orkana donosi ovu priču:

  Janko Velimirović, rođen je 20.12.1957. g. – u Vojniću. Djetinstvo je proveo u Velikoj Crkvini gdje je završio i 4 razreda O.Š. Od 5. – 8. r. je u Perjasici, OŠ “Milutin Karas”. Gimnaziju pohađa i maturira u Zagrebu, gdje diplomira na Fakultetu političkih nauka – studij ONO i DSZ, te marksizam.

  Pohađao je i studij novinarstva a pisao je za omladinske listove “Polet” i “Studentski list”. Po završetku vojne obuke, postaje rezervni oficir. Od jeseni 1981. g. radi u Karlovačkoj gimnaziji gdje predaje “obranu i zaštitu” i predmete društvenog i novinarskog smjera. Nakon 5 godina rada u prosvjeti, zapošljava se u Zajednicu općine Karlovac na poslove vezane za obrambene pripreme civilnih struktura karlovačko – kordunske regije.

  Promjenom društveno-političkog sistema u Hrvatskoj, proglašen je viškom i 31. siječnja 1990. g. uručen mu je otkaz. Nakon 3 mj. vraćen je na posao ali  u ljeto 1991. g. ponovo dobiva otkaz. Zbog promjene dotadašnjeg kursa SKH, istupa iz članstva ove organizacije i u vrijeme višestranačkih izbora, sudjeluje u aktivnostima Jugoslavenske samostalne demokratske stranke u Karlovcu, JSDS.

  Početkom 1991. g. sa grupom intelektualaca, sudjeluje u pripremi, osnivanju i organizaciji Foruma Srba Bele Krajine, Gorskog Kotara, Korduna, Pokuplja i Žumberka a 3. ožujka 1991. g. vodi osnivačku skupštinu Foruma u hotelu “Korana” u Karlovcu.

  Iz razloga prozivanja za jednog od vođa srpske pobune u Karlovcu, početkom srpnja 1991. g vraća se na Kordun u rodni kraj, gdje se javlja na mobilizaciju u Štab TO Krnjaka. Po ustrojavanju 2. br. TO “Vojnić”, studeni 1991. g. postaje član komande te brigade u Operativno-nastavnom odjelu.

  U proljeće 1992. g. po dolasku snaga UNPROFOR u zonu odgovornosti 2. br.TO, pored operativnih poslova, obavlja i poslove oficira za vezu sa UNPROFOR-om. Na tim poslovima ostaje i u Posebnoj jedinici milicije, 80. br. PJM “Vojnić”. Nakon ustrojavanja SVK, krajem 1992. g. i ustrojavanja 11. pbr. “Vojnić” 21. KoK SVK, ostaje na istoj poziciji u K-di brigade sve do kolovoza 1995. g. Oko godinu dana radi i u općini Krnjak na poslovima Sekretara za društvene djelatnosti.

  Prijedlog za promaknuće /Privatna pismohrana

  Nakon VRO “Oluja”, izvlači se u Prizren gdje s obitelji ostaje oko pola godine. Od proljeća 1996. seli se u Banja Luku, a, gdje radi kao novinar i urednik u više redakcija i medija. 

  Kao član rukovodstva Udruženja “Jasenovac – Donja Gradina”, sudjeluje u pripremi i radu pet međunarodnih konferencija o Jasenovcu i više regionalnih skupova o zločinima nad srpskim narodom u vrijeme NDH.

  Od 2.000. g. radi na istraživanju rata i ratnih zločina u ratovima 1991. – 1995. g. Radio je u Dokumentacijskom centru “Republike Srpske” a kasnije u republičkom centru za istraživanje ratnih zločina, gdje je bio i direktor. Aktivno sudjeluje u radu DIC “Veritas” Save Štrbca, koji je bio  član srpskog ratnog štaba Benkovac, zatim je bio predsjednik komisije za razmjenu ratnih zarobljenika RSK i sekretar vlade RSK!…Veliki neprijatelj Hrvata.

  Pripadnik paravojske RSK Janko Velimirović urednik je i više publikacija iz oblasti povijesnih tema. Sudjeluje u radu Udruženja boraca Korduna i Osme kordunaške NO udarne divizije, sa sjedištem u Staroj Pazovi.

  Nezamislivo je da ovaj notorni srpski agresor na Hrvatsku i pripadnik paravojske RSK radi i djeluje kao netko tko se nije ogriješio o ništa, a dokumentirano se zna da je isti aktivan sudionik velikosrpske agresije na nedužan Hrvatski narod u kojoj je kao sudionik iste dao svoj veliki doprinos i na kraju radi i djeluje pri Veritasu -Save Štrbca- koji hrvatsku ne može niti zamisliti, ali zato jako voli hrvatske kune i mirovinu koju mu je osigurala Hrvatska država- na koju su on i njegovi najbliži suradnici brutalnom agresijom krenuli, ne bi li je svrstali u velikosrpski projekt memoranduma SANU 2. na potezu, Karlovac, Karlobag Virovitica, a što im je ostao nedosanjani san, zahvaljujući hrvatskim braniteljima.” – piše u tekstu na Braniteljskom portalu

  Da zaključimo u goste nam dolazi marićevac, objasniti nam kako je bilo i što je bilo tijekom veličanstvene vojne operacije “OLUJA” i kako je došlo do bombardiranja kolone u BiH.

  Anita M.