MASONI GA STAJALI POZICIJE: Bivši glavni državni odvjetnik razriješen dužnosti

0
Foto; Snimka zaslona YouTube

Dražen Jelenić više nije zamjenik glavne državne odvjetnice. Odlučilo je to na sjednici u utorak Državnoodvjetničko vijeće koje je postupak vodilo na prijedlog glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

“Državnoodvjetničko vijeće je, nakon održanog stegovnog ročišta, u predmetu protiv zamjenika Glavnog državnog odvjetnika, zbog stegovnog djela iz članka 85. stavak 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, odlučilo da je zamjenik Glavnog državnog odvjetnika stegovno odgovoran te mu je vijeće izreklo kaznu – razrješenja dužnosti”, objavio je DORH.

Odluka je nepravomoćna, a Jelenić ima pravo žalbe Vrhovnom sudu, piše Dnevnik.hr.

Dražen Jelenić u veljači 2020. morao odstupiti s pozicije glavnog državnog odvjetnika nakon što su mediji otkrili da je član masonske lože. Tada je postao zamjenik glavnog državnog odvjetnika.

Njegovo udaljavanje s dužnosti zatražila je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek. Jelenić tvrdi kako je odluka da ga se udalji iz DORH-a zbog članstva u masonima diskriminatorna te navodi da je Europski sud za ljudska prava već dva puta u Italiji odlučivao u sličnim predmetima te našao da pripadanje masonima nije zapreka za obavljanje pravosudne dužnosti.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here