MATE KOVAČEVIĆ U BUDNICI UKAZAO NA austrijski nasrtaj na simboliku Bleiburga, njemački nasrtaj na slobodu hrvatskog naroda u BiH, globalni nasrtaj na život pobačajem, te na krajnje prizemne ciljeve svenjemačkih politika,…

  0
  Foto: Screenshot Budnica

  Mate Kovačević u studiju i Marijana Petir telefonskim uključenjem govorili su u večerašnjoj Budnici o pitanjima koja na površini, strukturalno i javno razdiru hrvatsko društvo, u kontekstu pitanja što je ostalo iza Tuđmana?

  Mate Kovačević je možda i jedini komentator u Hrvatskoj koji je u naizgled nepovezanim događajima, kao što su austrijski nasrtaj na simboliku Bleiburga, njemački nasrtaj na slobodu hrvatskog naroda u BiH, te globalni nasrtaj na život pobačajem ukazao na krajnje prizemne ciljeve svenjemačkih politika, koje su samo skrivena inačica Orbanove poruke o moru.

  Marijana Petir je zrelo, utemeljeno i jasno razobličila manipulaciju lažnim pravima žene na pobačaj, izravno ih sukobljavajući s temeljnim ljudskim pravima na život i na dostojanstvo?

  Gledatelji će čuti zanimljive stavove o tome što je motiviralo Pupovca na glasovanje za ljevičarski rigidni prijedlog zakona o pobačaju, kao i niz drugih detalja o iznimno ozbiljnim društvenim i političkim pitanjima.