Mediji javljaju: Na Putinov auto bačen eksploziv, začuo se jak prasak

0
Foto: Twitter Igor Suško

Kako javlja britanski Express, vijest da je Putinova povorka automobila napadnuta eksplozivom uzdrmala je Rusiju.

Kolona automobila Vladimira Putina napadnuta je eksplozivom tijekom nedavnog putovanja, tvrde neprovjereni izvještaji Telegrama.

Kako javlja britanski Express, pozivajnući se informacije s Telegrama kanala General SVR, koji navodno vodi insajder iz Kremlja, jedan je automobil blokirao prednje vozilo u Putinovoj povorci, dok je drugi automobil obilazio povorku i bacio eksploziv na vozilo u kojem se nalazio ruski predsjednik.

“Na putu do rezidencije, nekoliko kilometara dalje, prvo vozilo iz pratnje blokiralo je vozilo hitne pomoći, drugo vozilo iz pratnje obilazilo je bez zaustavljanja, iznenadna prepreka, a prilikom obilaska prepreke, treće vozilo, u kojem se nalazio Putin, začuo se jak prasak s prednjeg lijevog kotača praćen gustim dimom” pojašnajva General SVR.

U izvješću se navodi da je Putinov automobil, unatoč eksploziji, uspio stići na odredište. Dodaje se da su “istraga o incidentu i svi podaci o njemu povjerljivi”.

Vijest o napada na Putinovu  kolonu nije potvrđena iz neovisnih izvora, dok istodobno neki ukrainski tviteraši vijest prenose kao provjerenu.