“Trebaju nam samo jurišnici”: pojavio se snimak vrbovanja ruskih zarobljenika za privatnu vojsku “Wagner”

0
Foto: Snimka zaslona Twitter
Na internetu se pojavio video u kojem Jevgenij Prigožin, oligarh blizak Vladimiru Putinu, koji je organizirao i tzv. PVK "Wagner", osobno poziva ruske zarobljenike da se bore u Ukrajini.   

Detalji: Na videu, koji se također pojavio u grupama plaćenika, muškarac koji izgleda kao Prigožin razgovara sa zatvorenicima u ruskoj zatvoreničkoj koloniji. Kada i gdje je video snimljen nije poznato.

Konkretno, on kaže da mu trebaju “samo jurišnici,…”.

“Imam nekoliko tipova zrakoplova u PMC-u, imam MLRS, imam tenkove, imam sve što je potrebno za učinkovit napad… Nakon što vam sve ispričam, bit će intervju… Mrtvi, tijela se odnose na mjesto koje odredite u svojoj oporuci. Svi su pokopani u aleji heroja, gdje je i ona.

Nakon šest mjeseci odlazite kući nakon što dobijete pomilovanje. Oni koji žele ostati s nama ostaju s nama, tako da nema mogućnosti da se vrate u zonu.”

  • Dana 4. srpnja, “Important Histories” je izvijestio da su u kolonijama Sankt Peterburga zatvorenike  počeli regrutirati  kao “dobrovoljce” za odlazak u rat u Ukrajinu u sklopu privatne vojske “Wagner”.
  • Dana 20. srpnja, publikacija je napisala da “Wagner” regrutira ruske zatvorenike u još jednoj  od zatvoreničkih kolonija u Rusiji.
  • Kasnije su se pojavile informacije da su umrli gotovo svi zarobljenici iz dviju ruskih kolonija koje je “Wagner” regrutirao za rat u Ukrajini

    Anita M.