13 C
Split

Messenger dobiva nove značajke

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Facebook je najavio nadogradnju svoje aplikacije Messenger za operativne sustave iOS i Android te pokretanje web odredišta zvanog Youth Portal, koje služi tinejdžerima za lakše snalaženje u Facebookovim privatnim postavkama.

Prijava onih korisnika koji se ponašaju suprotno pravilima u sklopu Facebookovih smjernica Community Standards dosad je bila omogućena putem web preglednika na stolnom računalu. Nova nadogradnja Messengera će omogućiti takve prijave i preko mobitela.

Nakon što se nadogradi aplikacija na raspolaganju će biti više opcija u izborniku Contact za svaku od osoba u Messengeru. Do toga se dolazi kada se utipka ime osobe u chatu. Potom treba skrolati prema dnu izbornika Contact dok se ne uoči opcija Something’s Wrong.

Klikne li se na nju može se s popisa odabrati odgovarajući prijestup, poput primjerice govora mržnje ili pak lažnog predstavljanja, kao što se može ignorirati i blokirati osobu koja uznemirava.

Spomenuti Youth Portal je novi sadržaj koji će tinejdžerima olakšati snalaženje u postavkama privatnosti te alatima za prijavljivanje sadržaja. Pokriva 4 glavna područja.

U obrazovnoj kategoriji je moguće pronaći informacije o tome kako biti siguran i što bolje razumjeti kako Facebook upravlja podacima, između ostalog. Druge kategorije nude korisnicima savjete vezane uz sigurnost, prijavljivanje ili odlučivanje što podijeliti online, baš kao i smjernice za korištenje društvenih mreža, ali i interneta općenito. U jednoj od tih kategorija mogu se pronaći savjeti o korištenju te društvene mreže, ali i tehnologije općenito, sve iz perspektive tinejdžera.

SourceGeek.hr
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HERR SOSA, TI SI U HRVATSKOJ OD SADA – TURIST!

Službena navijačka udruga hrvatske nogometne reprezentacije "Mi Hrvati" oglasila se na svom Instagram-profilu gdje je prokomentirala izbor dosadašnjeg mladog...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img