13 C
Split

Održana Eko fjera 2018

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sajam ekoloških proizvoda EkoFjera 2018 održao se treću godinu zaredom na Prokurativama u Splitu. 45 ekoloških proizvođača iz nekoliko hrvatskih županija predstavilo je svoje proizvode. Sajam su posjetili i djelatnici LAG-a Zagora.

U organizaciji Splitsko-dalmatinske županije, Javne ustanove RERA SD i Udruge ekoloških proizvođača Dalmacije – Dalmacija EKO, treću godinu zaredom, na Prokurativama u Splitu, održan je sajam ekoloških proizvoda Ekofjera.

Sajam je svečano otvoren u petak, 18.05. u 10:00 h, a trajao je do subote, 19.05. u 20:00 h. U petak je u sklopu sajma održana promocija prvog ekološkog craft piva iz Savičente, a u subotu je održan cooking show Uje oil bara, Pikuleca i Paradoxa, na kojem su se prikupljale donacije za štićenike dječjeg doma Maestral u Splitu.

Ekološki proizvođači iz svih krajeva Hrvatske predstavili su svoje proizvode: voće i povrće, sokove, džemove i namaze, brašna, čajeve, sireve, vina i ostala alkoholna pića, maslinova i druga ulja, med i ostale pčelinje proizvode, kozmetičke preparate i druge proizvode.

Ekološka poljoprivreda je cjelovit sustav upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom koji održava zdravlje zemljišta, ekosustava i ljudi, a zasniva se na ekološkim procesima, bioraznolikosti i proizvodnim ciklusima koji su prilagođeni lokalnim uvjetima. Ekološka poljoprivreda kombinira tradicionalne metode, inovacije i najnovija znanstvena istraživanja u zajedničke životne sredine te promiče poštene odnose i dobru kvalitetu života svih onih koji su uključeni u nju.

Kupovinom lokalno proizvedenih ekoloških proizvoda doprinosi se ostanku ljudi u ruralnim područjima, očuvanju agro-raznolikosti i plodnosti tla, a dobiva se visok vrijedan i kontroliran proizvod.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Flauder: Da HDZ na listu stavi rolu WC papira, dobila bi 10 posto glasova

Goran Flauder, novinar iz Osijeka, analizirao je u Newsroomu sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Osijeka na N1 televiziji, ali i političku situaciju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img