MILANOVIĆ O PRALJKU KAO NITKO DO SADA! ‘Komplikovano je, nije svaki krivac isti. Pitajte Bošnjake što misle, da vam kažu ovo što govore meni!

0
Foto: Snimka Zaslona/Youtube

Predsjednik Zoran Milanović danas je morao govoriti o sukobu s ministrom obrane Mariom Banožićem koji je govorio o ostavci Načelnika glavnog stožera Oružanih snaga. Osim toga, novinari su ga pitali i o muralu posvećenom Vukovaru i generalu Slobodanu Praljku.

Milanović nije podržao brisanje murala

“Postoji niz površina u Zagrebu koje su podatne za murale, grafite koje Hrvatska ima. To je emocionalna stvar i prije nego što to ideš uklanjati, pogledaj, raspitaj se. Osiguraj prostor. Ima tih prostora u Zagrebu, Zagreb je sva sreća zapušten da ima tih prostora”, rekao je predsjednik.

“Praljak nije problem. Razgovarao sam i s bošnjačkim političarima, pitao sam kako mogu uspoređivati Praljka i Mladića. Oni kažu da je to ‘komplikovano’. I jedan i drugi su osuđeni, ali nije svaki prijestup i kazneno djelo isto, pa ni svaki krivac nije isti“, rekao je.

“Imam neki respekt prema tome”

“Kao što ni svako kazneno djelo nije isto, tako ni krivci nisu isti. Svaki zločin u ratu nije isti. Jel Mile Petković ratni zločinac? Mogu ga osuditi deset puta, Mile Petković nije ratni zločinac”, rekao je.

Potom se osvrnuo i na Praljka.

“Slobodan Praljak? Ja bih volio da vam srce otvore bošnjački političari, posebno iz SDA, da vam kažu ovo što govore meni. Ali nikad vam neće reći da ovi krvoloci iz Republike Srpske, u koje, opet kažem, Dodik ne spada, nikad neće reći da je to isto. Praljak je na kraju, umjesto da služi još par godina, sebi oduzeo život. Iako je bio u punoj snazi i ne tako star. Pa ja imam neki respekt prema tome.”

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here