Milanović prijeti ‘miniranjem‘ deklaracije NATO summita: Tretira nas se kao sitan kusur!

  0

  ‘Kao da je deklaraciju pisala neka nevladina udruga iz Sarajeva, ne mislim se vratiti u Zagreb s tim‘

  Povodom obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 63. A samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade. Prije toga obišao je poplavljeno područje u Vidovcima.

  “Vi ste stvoritelji ove države”, poručio je predsjednik Zoran Milanović okupljenima na 30. godišnjici osnutka 63. A samostalne gardijske bojne ZNG-a u Požegi.
  Naknadno se obratio novinarima koji su ga pitali o njegovom sudjelovanju na summitu NATO-a na koji je planirao ići s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, no ovaj je od toga odustao jer mu je, kako je izjavio, “ispod časti” ići s predsjednikom zbog njegovih “primitivnih izjava”.

  – U komunizmu se obitelj Gordana Grlića Radmana obogatila, na privatizaciji kafilerije, a on je dobio hrvatsko ime Gordan, kao ja Zoran. Tata mu je bio funkcionar. Neće biti problem s Grlićem, još dogovaramo završnu deklaraciju summita. Neke zemlje ne žele spominjanje Daytonskog sporazuma. Morat ću o tome na summitu razgovarati, inače nećemo dati suglasnot na završnu deklaraciju jer nas se tretira kao sitan kusur. Netko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Daytonski sporazum i tri konstitutivna naroda. Kao da je deklaraciju pisala neka nevladina udruga iz Sarajeva, ne mislim se vratiti u Zagreb s tim, rekao je.

  – To pokazuje kakve planove za BiH imaju neki međunarodni krugovi, to preko Hrvatske neće proći. Nisam se mislio time baviti, dodao je predsjednik, prenosi Jutarnji.

  Foto: Screenshot