Foto: screenshot N1

Stupalova odluka o obustavi ukinuta je kao neosnovana i jedna je od mnogih kojim se zabavlja administracija u Zagrebu na račun poreznih obveznika, a sve zbog netrpeljivosti, odnosno, oporbene situacije za načelnika u Općinskom vijeću

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica potpisao je odluku početkom veljače kojom poništava volju načelnika Općine Muć Filipa Stupala da ne prizna smjenu potpredsjednika Općinskog vijeća koja se dogodila na sjednici OV-a 27. prosinca 2023.

Stupalo je pokušao staviti izvan snage odluku Općinskog vijeća o razrješenju potpredsjednika vijeća iz HDZ-a kao predstavnika opozicije. Pozvao se tada na Poslovnik i odredbe po kojima se postupak za razrješenje potpredsjednika pokreće na zahtjev najmanje trećine vijećnika, odnosno četvorice vijećnika te da prijedlog mora biti obrazložen.

Ministar je objasnio da predmetni obustavljeni akt nije opći akt predstavničkog tijela jednice lokalne samouprave, “već se u konkretnom slučaju radi o pojedinačnom aktu Općinskog vijeća, to jest o aktu imenovanja”.

Foto: Screenshot/Ilustracija

Stupalova odluka o obustavi ukinuta je kao neosnovana i jedna je od mnogih kojim se zabavlja administracija u Zagrebu na račun poreznih obveznika, a sve zbog netrpeljivosti, odnosmo, oporbene situacije za načelnika u Općinskom vijeću.

muc potpredsjednik ministarstvo1
muc potpredsjednik ministarstvo2

Moja reakcija na članak je..