Ministarstvo naredilo povlačenje kozica iz Kauflanda

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda:

EXQUISIT GARNELEN, kozice sirove u ljusci bez glave, 500g, glazirane, pojedinačno pakirane (30 – 41 komad u pakiranju), LOT broja L131874, upotrijebiti do 30.04.2019., zbog povećanog sadržaja sulfita.

Proizvođač je Warenhandel Gmbh & Co. KG, Postfach 1253, Njemačka, a na tržište stavlja Kaufland Hrvatska k.d. Zagreb. Proizvod nije u skladu sa uredbom 1333/2008 o prehrambenim aditivima i 1129/2011 o izmjeni Priloga II. Uredbi (EZ) br. 1333/2008 Europskog parlamenta i Vijeća o popisu Unije prehrambenih aditiva.

Hrana koja sadrži količine sumpornog dioksida veće od dozvoljenih može izazvati alergijske reakcije i/ili intoleranciju. U osjetljivih osoba može uzrokovati glavobolju i mučninu. Oboljeli od astme mogu dobiti napad takozvane sulfitne astme, a može uzrokovati i povišenje tlaka, emfizem, crvenilo i konjunktivitis.

Više informacija potrošači mogu pronaći na web stranici http://www.kaufland.hr

Proizvođač: Warenhandel Gmbh & Co. KG, Postfach 1253, Njemačka

Stavlja na tržište: Kaufland Hrvatska k.d. Zagreb

Zemlja podrijetla: Njemačka

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img