18/06/21

Ministarstvo zdravstva o davanju mita u KBC Split: “Učinjeni propusti u liječenju bolesnika”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon što je u emisiji Provjereno Nove TV Ljubic Adžaip iz Dicma prokazala splitskog liječnika da mu je dala mito kako bi liječio njenog bolesnog supuga, što nažalost nije bilo uspješno, USKOK je pokrenuo istragu o tom slučaju. Također, svoju internu istragu pokrenulo je i nadležno Ministarstvo zdravstva, a o rezultatima obavijestili su javnost.

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

“U predmetu tijeka liječenja bolesnika I.A. obavljeni su zdravstveno-inspekcijski nadzori u KBC Split, ordinaciji izabranog liječnika te Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Temeljem dostupne medicinske dokumentacije i izjava liječnika koji su sudjelovali u liječenju bolesnika I. A., Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Zdravstvena inspekcija u skladu s ovlastima, a sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cjeloviti predmet proslijediti će na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Migranti u Mostaru provalili u džamiju, policija ih uhvatila na djelu

U Policijsku upravu Mostar obratio se imam džamije u Sjevernom logoru i prijavio da je u istu izvršena provala. Na...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img