Foto: KBC Split

Nakon što je u emisiji Provjereno Nove TV Ljubic Adžaip iz Dicma prokazala splitskog liječnika da mu je dala mito kako bi liječio njenog bolesnog supuga, što nažalost nije bilo uspješno, USKOK je pokrenuo istragu o tom slučaju. Također, svoju internu istragu pokrenulo je i nadležno Ministarstvo zdravstva, a o rezultatima obavijestili su javnost.

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

“U predmetu tijeka liječenja bolesnika I.A. obavljeni su zdravstveno-inspekcijski nadzori u KBC Split, ordinaciji izabranog liječnika te Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Temeljem dostupne medicinske dokumentacije i izjava liječnika koji su sudjelovali u liječenju bolesnika I. A., Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Zdravstvena inspekcija u skladu s ovlastima, a sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cjeloviti predmet proslijediti će na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu.”