Sunday, September 19, 2021
HomeKolumnaMisli Dida Andrijice (23): "Matere ti pupovac, kako vas je unda tliko...

Misli Dida Andrijice (23): “Matere ti pupovac, kako vas je unda tliko kad nesmite reć da ste srbi?”

Zdravi bili dico moja!

Gledan šta se ovo događa ovizi dana, i ne moren uteć od ove misli: Ovi srbi, ili kukaju ili rade pizdarije! Kako drugovačije objasnit ono što se događalo u Crnoj Gori, ali Bogemimoga, i ono što se u nas svakodnevno događa?

Eno oni njijov glavni pop potpirije, spustijo se s onizinin drugin, ravno elikopteron na Cetinje. I još ji ogrnili onin dekican protiv metaka, ko da će baš na nji atentat izvršit.

A crnogorci samo oće svoju crkvu, neće ratno-radnu spc. A ovi ne posustaju! Srbi znadu , di je njijova crkva, tute je i mogućnoat razgradnje te države i guranja velikosrpske ideje!

Zato oni i urtaju u Crnoj Gori, zato se svin silan bore protiv Rvacke Pravoslavne Crkve, I nu jada; dolikar na toj svojoj svečanosti, popovi pivaju kako će se na Kosovo vratit vojska…jadnitiste!

Pa bila van je vojska i na Kosovu, i u BiH, i u Rvackoj, bila Bogemimoga i u onoj malešnoj Sloveniji, pa ste se odsvakud povukli podvijena repa! I jopet će te, budete li dirali u tuđe! A spc popovi mogu pivat! Pivali su oni i po Rvackoj, blagoslivljali četnike i njijove zločine, ima ji koji su i u niškin specjalcin bili. Ali sve jin je džabe! Mogu samo pivat!

A u nas ovdekar, uvik isto. pupovcu malo ovi živi srbi, sad ji oće i u kompjuterizaciju ubacit, pa ji zove da budu e-srbi. Ko biva, jadni srbi ne smidu se javno upisat da su srbi, pa će se upisivat priko makinje.

Matere ti pupovac, kako vas je unda tliko kad nesmite reć da ste srbi? Po tebi, i tvojin mudrolijan, nebi đava jedan bijo u Rvackoj. Kako plače reka bi čovik da su srbi u Rvackoj ugrožena vrsta, i jadnima ništa ne damo.

A vi pupavče imate i stranke, i saborske zastupnike i načelnike i gradonačelnike i svu silu mista šta ste u miru okupirali. I jopet kmeče!

Eno ona jedna viče da joj se gadi šta je na dičinjoj bilježnici silueta rvackoga vojnika. A čija bi slika tribala bit? Dražina ? Ili onoga šta o njemu potpirije pismice piva, đujićeva? Triba li van arkanova slika, ili od onoga mazluma kapetana dragana? To bi van pasalo!

Nije meni stalo šta su onu srbi, ko jin je kriv, tako ji zapalo. Ali mi nemere u glavu kako moreš mrzit zemlju koja ti daje plaće, pemzije, dokumente da moreš đipat di god oćeš, radit vanka, i još ze niko ni ne pita šta si radijo u ratu???

I undak opet nevalja Rvacka? Ajte lipo anamo u srbiju, eno van i vučić i potpirije i vulin i šešelj, i ostala bagra, pa se tamo u istomu gnjoju toćajte. Neću zaplakat za vami! A i pupavca povedite, i onoga načelnika u Borovu selu. A morete i onu jeckov, nebi ništa izgubili kad bi i ona ošla.

Samo nisan sigiran bi li lenkovoć pustija da milošević ode svami, jerbo mu je podprecjednik vlade.

Vidili ste i sami dico moja kako su se digli na zadnje noge nekidan, zbog dičinje igre u Gospiću.

Svi smo ko malekni igrali onu igru, di zamisliš rič, povučeš crtice, kliko slova ima, i ovaj drugi pogađa slova.

Ako ne pogodi slovo, ti mu na onomu višalu crtaš glavu, pa undak ako opet promaši, crtaš mu tilo, ruke noge i sve tako, dok ne pogodi ili ga ne nacrtaš ciloga.

Ako si ga ciloga nacrta undak je izgubijo. I tako dica u Gospiću igrala, i ispade cili problem. Jerbo je rič koja je zamišljena bila pupavac.

Srbi ko srbi, odma uvezali pupija, višala, jasenovac, kosovsku bitku, oluju, ulazak auatrougara u beograd i još ponešto.

A mensečini kako je pupavca zapravo zabolilo šta ovaj jado šta je pogađa, nije zna tako veliku zamišljenu ličnost! Nebi oni ništa govorili, da ga je pogodija iz prve!

Zdravi bili!
Vaš did Andrijica

Foto: privatni album

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments